Німеччина знову розганяє російське ІПСО. Скучили за дешевим газом?

Впливове німецьке видання написало, що Польща сприяла виїзду підозрюваного у підриві російського газогону "Північний потік-2". Джерела, звісно, анонімні. Доказів - немає. Навіщо розганяти брехню?

Знову пішло замовлення на тему "Північних потоків". На жаль, учергово використали der Spiegel. Розкрутка теми явно московська, звісно ж, із посиланнями на анонімне джерело в німецьких правоохоронних органах. Добре, що хоч цього разу не розкручують якихось натяків на людину, схожу на 5-го Президента чи полковника Червінського. Пишуть, що підозрюваний, якийсь Володимир Журавльов, виїхав із Польщі в Україну автомобілем українського посольства.

...ви, хоч би й сам посол на машині з першим номером, проїздите через спеціальний рентгенапарат достатньої потужності, щоб чітко зафіксувати всіх наявних людей. Приховану особу зразу фіксують...

От хтось би сказав, що може й справді, диму ж без вогню не буває. А я відповім, що буває. Конкретно ця ситуація фальшива, як, очевидно, й усе інше. А тут просто треба вивчати матеріальну частину. Німці, увійшовши в Шенген, забули, як виглядає пропуск на зовнішньому кордоні Євросоюзу. Спершу ви, хоч би й сам посол на машині з першим номером, проїздите через спеціальний рентгенапарат достатньої потужності, щоб чітко зафіксувати всіх наявних людей. Приховану особу зразу фіксують, як і кількість людей у автівці. Те, що авто дипломатів не обшукують, теж не зовсім правда. Є загальний огляд і показати багажник чи салон теж зобов'яжуть. Я сам мав дипломатичний паспорті добре пригадую всю процедуру проходження кордону з таким статусом.

Далі всі присутні мусять показати паспорти. За відсутності паспорту зафіксованої особи або з прихованою людиною - автомобіль не пропустять ні за що. Така перевірка ще чимало років тому була встановлена на всіх пунктах на кордоні з Польщею. А якщо особа в розшуку, то її не випустять, в чиїй машині вона б не їхала. Подібним способом ще, можливо, є шанс перетнути кордон з Молдовою, і то не певний, чи зараз теж не оснастили. Кілька років тому саме так на дипломатичному авто тодішній заступник Єрмака Смірнов вивіз викраденого в Молдові суддю Чауса. На польському кордоні цей метод не проходить.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі