Вибори у США: ФБР трусить проросійських агентів-трампістів

Росія залишається головною загрозою для виборів у США - заявляє американська розвідка. Під ковпаком спецслужб опинилися високопоставлений чиновник ООН та радник експрезидента Трампа. Чому?

Reuters: Раніше цього місяця ФБР обшукало будинки двох американців, які мали зв'язки з російськими державними ЗМІ, зокрема колишнього інспектора зі зброї ООН і радника кандидата в президенти від Республіканської партії Дональда Трампа в 2016 році.

Ці кроки відбулися після недавніх попереджень США про те, що російський уряд намагається вплинути на президентські вибори в США у листопаді. Один будинок у Делмарі, штат Нью-Йорк, був пов'язаний зі Скоттом Ріттером, колишнім інспектором зі зброї ООН і критиком зовнішньої політики США, а інший у Вірджинії був пов'язаний із Дімітрі К. Саймсом, радником під час першої президентської кампанії Трампа в 2016 році. Обидва чоловіки окремо підтвердили проведення обшуків у заявах для ЗМІ, і зв'язатися з ними для подальших коментарів не вдалося.

Розвідка США заявила, що Росія залишається "переважною загрозою" для виборів у США і що Москва використовує складний арсенал інструментів, щоб підтримати одного з кандидатів...

У середу ФБР повідомило, що воно здійснювало "санкціоновану судом правоохоронну діяльність у певних місцях", відповідаючи на питання щодо повідомлень у ЗМІ про обшуки. Розвідка США заявила, що Росія залишається "переважною загрозою" для виборів у США і що Москва використовує складний арсенал інструментів, щоб підтримати одного з кандидатів і посіяти розбіжності.

The New York Times повідомив у середу, що Міністерство юстиції США почало ширше кримінальне розслідування щодо американців, які працювали з російськими державними телевізійними мережами. Він посилався на офіційних осіб США, проінформованих про розслідування. У ФБР більше не коментували цю історію. Невдовзі очікуються додаткові обшуки та можливі кримінальні звинувачення, повідомляє Times з посиланням на неназваних чиновників. Прокуратура не оголосила обвинувачення Саймсу та Ріттеру.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі