У Путіна конкретно підгорає - він уперше просить про обмін полоненими

Кремлівський карлик не на жарт розхвилювався. Його улюблений переговорник Лукашенко вийшов зі сміхотворними заявами про завершення війни. Про що це свідчить?

Лукашенко заявив телеканалу "Россия": "Весь кордон - 1,2 тис. км. Нині фронт, СВО - 1 тис. км. Ми готові закрити 1,2 тис. км? Ні. І Курськ це показав. Що це треба оголошувати мобілізацію, чого хоче Захід від нас і насамперед від Росії, щоб зсередини розбурхати суспільство. Тож ми до цього не готові, ми цього не хочемо. Давайте сядемо за стіл переговорів і закінчимо цю бійку. Вона ні українцям, ні росіянам, ні білорусам не потрібна... Вона потрібна Заходу. Дослівно: "Нехай б'ють один одного - українці, росіяни - нехай у цьому казані всі здохнуть".

Знов Путін хотів би переговорів. Але якщо попросить сам - то буде лохом, а якщо отак "тонко" натякне, і про переговори проситимуть його - тоді лохи Захід і Україна. Це в них буде позиція прохача, слабшого, того, хто готовий до більших поступок

Знову Лукашенко працює ретранслятором Путіна. Знов Путін хотів би переговорів. Але якщо попросить сам - то буде лохом, а якщо отак "тонко" натякне, і про переговори проситимуть його - тоді лохи Захід і Україна. Це в них буде позиція прохача, слабшого, того, хто готовий до більших поступок.

Одночасно Росія ще й вперше за всю війну сама ініціювала обмін полоненими (на тлі масового захоплення в полон росіян-строковиків, контрактників, тіктокерів, вертухаїв - на Курщині). Отже, навіть за демонстративного падіння інтересу до СВО (це вже цікавить лиш одного росіянина з 5-х) кадри з лавами, колонами й штабелями полонених справили достатнє враження.

...для росіян практично до Уралу війна вже не "десь там", а в них вдома. Вони слухають вибухи, дослухаються до скрекотання дронів, виглядають заграву пожеж і вибухів, проводжають очима до землі літаки з димними хвостами. Їм страшно

Плюс - якісно відпрацьовують вглиб Росії спецпідрозділи СБУ та ГУР: для росіян практично до Уралу війна вже не "десь там", а в них вдома. Вони слухають вибухи, дослухаються до скрекотання дронів, виглядають заграву пожеж і вибухів, проводжають очима до землі літаки з димними хвостами. Їм страшно. Отепер їм страшно, а не радісно, що вони знов на когось напали і вбивають.

Звісно, ніяким заколотом і скиданням Путіна це не обернеться - це ж росіяни. Але очевидно, що під цю справу з Путіна почали тягнути набагато більше грошей і повноважень спецслужби. Ймовірно, прямо зараз десь триває підкилимний торг Бортнікова та колег з царем. І це на додачу до традиційної чималої данини тіктокерам Кадирова, котрі від початку Великої війни і санкційного тиску ще й підгрібають під себе чимдалі більше столичних бізнесів і майна.

Ймовірно, торг дійсно максимально неприємний для Путіна, якщо він аж отак зарядив Лукашенка. І навряд чи Путін не розуміє: захоплення ЗСУ більших територій Курщини чи й Білгородщини, утримання ЗСУ цих територій протягом місяців - чи не захоплення і неспроможність утримати - мало на що вплине в глобальному плані. Вирішальним став факт, що росіяни не подужали випхати ЗСУ з Курської області протягом доби.

...за наявних умов Росія виходитиме на переговори вже з мінімум утричі ослабленими позиціями. І ймовірно, що такого буде більше

Прецедент зафіксовано в будь-якому випадку. Різний розвиток подій вплине на конкретні пункти глобального торгу, але не на сам торг, до якого обставини примушують Путіна. До негативних чинників у плані глобальної позиції РФ, крім масового полону і втрати контролю над територіями, додалась ще й демонстрація відсутності в Кремля "червоних ліній". Отже, за наявних умов Росія виходитиме на переговори вже з мінімум тричі ослабленими позиціями. І ймовірно, що такого буде більше. Зокрема, бо в США вибори.

Можливо, Путін заметушився, бо очікує, що затягування з переговорами послаблюватиме стартові позиції торгу РФ з кожним тижнем. Тобто, ситуація стала дзеркальною до того, на що розраховував Путін від осені 2022 і до цього серпня.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі