Українське МЗС - міністерство чи відстійник відбракованих чиновників?

Міністерство закордонних справ у час війни - інституція, важливість якої складно переоцінити. Однак від 2019-го воно, здається, втратило суб'єктність. Згадаймо одіозні призначення корумпованих чиновників на посади амбасадорів. Таке враження, що ці посади роздають як медалі за лояльність або навпаки - щоб відіслати людину геть з очей. Що відбувається?

Наше МЗС втратило суб'єктність з 2019 року. Це прикро визнавати, але це реальність.

Від листопада 2023 року немає голови постійного представництва України при міжнародних організаціях у Відні. Жахливий скандал із призначенням Еміне Джапарової, яка так і не з'явилася у Відні

Від листопада 2023 року немає голови постійного представництва України при міжнародних організаціях у Відні. Жахливий скандал із призначенням Еміне Джапарової, яка так і не з'явилася у Відні... І це під час нашого 2-річного членства (після паузи в 12! років) у Раді керуючих МАГАТЕ... Тобто, безголове постпредство не може використати можливості впливати в МАГАТЕ.

Призначення уповноваженим від України в Раду керуючих МАГАТЕ міністра енергетики Германа Галущенка, який дуже хотів чергову посаду собі додати - катастрофа... А якщо передивитися склад делегації від України для участі в засіданнях РК МАГАТЕ - то плакати хочеться від сорому за державу...

Щодо призначення послів - вже всі писали та знають. Я сподівалася, що призначення першим замом міністра замість Джапарової Андрія Сибіги зрушить роботу з МАГАТЕ у професійному напрямку. Але ні. Призначили колишнього голову постпредства України у Відні Євгена Цимбалюка, звільненого в листопаді 2023, спеціальним уповноваженим у справах з МАГАТЕ з місцем дислокації в Києві! Що це таке?! Які у нього повноваження? Відписувати контрольки?!

Жодних здорових проривних ініціатив у роботі з МАГАТЕ, ООН... Все вмирає в цьому міністерстві через абсолютну непрофесійність людей у відповідному департаменті

Жодних здорових проривних ініціатив у роботі з МАГАТЕ, ООН... Все вмирає в цьому міністерстві через абсолютну непрофесійність людей у відповідному департаменті. Коли я була на держслужбі в 90-роки, мала справу з МЗС постійно. І там були чудові фахівці, приємно згадувати ті часи. Я була членом Громадської Ради при МЗС, коли заступником міністра був Андрій Веселовський - непересічна, яскрава людина, який слухав думки представників громадянського суспільства та втілював їх у роботу МЗС.

Зараз замість інституції - руїна. Дуже прикро. Але багато людей з досвідом, в ранзі послів поза структурою - вони не потрібні цій владі. Бо ця влада, наприклад, не зважає на щоденні корупційні скандали навколо міністра-юриста енергетики і тримає його на посаді. Адже він генерує корупційний кеш щомісячно в декілька млн доларів та заносить всім відомо, куди.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі