Росія з 2008 року мріє вдарити ядеркою по Європі. І тренується це робити

ВМС Росії регулярно тренуються завдавати ядерні удари по стратегічних об'єктах на триторії Європи. Західні журналісти знайшли документи, що свідчать: підготовка триває з 2008 року. Що скаже НАТО?

Військово-морські сили Росії тренувалися завдавати ударів по об'єктах у Європі ракетами, здатними нести ядерну зброю, повідомляє Financial Times. Це випливає із секретних документів, підготованих у період із 2008 по 2014 рік.

...на картах, створених для презентації, зазначено 32 цілі для російського флоту в Європі. Так, Балтійський флот Росії повинен буде атакувати об'єкти в Норвегії та Німеччині

Отримані виданням документи, створені для російських офіцерів, містять список цілей для ракет, здатних нести як звичайний, так і ядерний заряд. Загалом на картах, створених для презентації, зазначено 32 цілі для російського флоту в Європі. Так, Балтійський флот Росії повинен буде атакувати об'єкти в Норвегії та Німеччині. Північний флот, у свою чергу, може вразити об'єкти оборонної промисловості, зокрема верф у британському Барроу-ін-Фернесі, де будують військові кораблі та підводні човни.

Головним пріоритетом у разі конфлікту з НАТО у документах названо послаблення військового та економічного потенціалу супротивника. Також у них згадується варіант демонстративного удару - підрив ядерної зброї у віддаленому районі для залякування західних країн. Такий удар має продемонструвати "наявність та готовність до застосування високоточної нестратегічної ядерної зброї".

...у документах наголошується на перевазі застосування ядерної зброї на ранній стадії конфлікту. Також йдеться про те, що висока маневреність флоту дозволяє завдавати раптових та масованих ударів із різних напрямків

Крім того, у документах наголошується на перевазі застосування ядерної зброї на ранній стадії конфлікту. Також йдеться про те, що висока маневреність флоту дозволяє завдавати раптових та масованих ударів із різних напрямків. Однак уточнюється, що ядерна зброя має бути використана у поєднанні з іншими засобами ураження. Навчання нестратегічних ядерних сил, які Росія провела у червні, показали, що зазначений підхід досі відповідає російській доктрині. У ході навчань російські військові відпрацьовували навантаження протикорабельних крилатих ракет П-270 на ракетні катери в Калінінграді, де, за даними НАТО, зберігається запас тактичних ядерних боєголовок.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі