Припинення транзиту російського газу - небезпека більша за спокусу

Ох, як же хочеться перекрити нарешті ненависний газовий вентиль Росії, чи не так? Особливо, якщо з протилежного боку труби - Угорщина і Словаччина, для яких це стане цінним уроком. Але є одна суттєва пересторога

Ходили з Oлексою Шалайським до Oлени Трибушної і розговорились про майбутнє газового транзиту через Україну. Обмізкували різні міфології та гіпотези - від можливої корупції а-ля "Росукренерго" через азербайджанську "прокладку", до можливості поставок газу в Київ, якщо Путін знищить компресорні станції на газогоні. Про це мало хто говорить, тому ніхто і не знає, як газ із полтавських свердловин чи львівського газосховищ потраплятиме в Одесу чи Луцьк, якщо Путін розвалить магістральний газогін. А він його розвалить, якщо той стане йому непотрібний. Наприклад, якщо ми просто візьмемо і припинимо транзит російських молекул у Словаччину та Угорщину.

...виходить так, що захистити можливість поставок українського газу по Україні можна, тільки якщо дозволити Путіну і далі гнати свій (чи то пак "азербайджанський") газ по нашій трубі

Загалом виходить так, що захистити можливість поставок українського газу по Україні можна, тільки якщо дозволити Путіну і далі гнати свій (чи то пак "азербайджанський") газ по нашій трубі. І тут прямо по ходу ефіру мене осяяло: якщо буде замир'я і Путін вже не зможе шмалять по газогону ракетами, тоді ми і зможемо самі відрізатись від його труби. В такому випадку нам залишиться неушкоджена труба на території України, але транзиту вже не буде. І словацько-угорські посіпаки Путіна залишаться без підсосу, і наш рів з крокодилами по кордону стане ще щільнішим.

Звісно, що історія багатогранніша, що Євросоюз може мати інші думки про наше майбутнє, що можуть бути різні тьорки-рішашки. Але ось така ідея стрельнула мені під час запису в "Єпитаннях" - якщо нас розводять на замир'я, то ми його можемо використати проти Путіна. І вже все одно, якою азербайджанською "прокладкою" там прикриватимуть рашистську фігу.

Але для гарячих голів все рівно нагадаю: якщо хочеться влупашить по транзиту зараз або 1 січня, то просто продумайте, як будете тягнути мільярди кубів газу в квартири і газові котельні по всій Україні.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі