В Офісі президента кажуть, що геополітики не існує? Це багато що пояснює

Радник ОП Подоляк заявив, що геополітика як мистецтво управління державою - це ілюзія. Цікаво, наскільки цю думку поділяє сам глава держави?

Радник ОП Михайло Подоляк на етері в когось з "хороших русскіх" заявив, що геополітики не існує. Той, хто думає, що геополітика є, - не розуміє, яку війну веде Путін.

"Усі... багато хто продовжує жити в ілюзіях "шахової дошки" Бжезинського", так? Що є якась "геополітика", де можна якісь фігури кудись рухати, це якась абстракція, це вся якась ілюзія тощо. Тобто якраз-таки, на жаль, не всі політики у повному обсязі розуміють, якого типу війну веде Путін"..

...у владі не розуміють: все, що відбувається прямо зараз - обміни з РФ ув'язненими, перекриття нафтопроводу "Дружба" і перекриття електрики у відповідь, тиск на Китай - це і є реальна геополітика

Не дивно, що в нас на зовнішньополітичному фронті достатньо сутужно, якщо от такі радники супроводжують формування позиції держави. Якщо формується отаке ставлення до геополітики - як що чогось неважливого, застарілого і неіснуючого. Отже, виходить, у владі не розуміють: все, що відбувається прямо зараз - обміни з РФ ув'язненими, перекриття нафтопроводу "Дружба" і перекриття електрики у відповідь, тиск на Китай - це і є реальна геополітика. Та сама "шахівниця" Бжезінського.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі