Війна кривава, але альтернатива одна - російський геноцид

Під час Першої світової мобілізований був кожен 10 українець, і воював він за Російську імперію. Нині - воює лише кожен 20, причому за незалежну Україну. Тож чи не пора правильно розставити пріоритети щодо захисту власної держави?

У роки Першої світової війни більша частина українців проживала у складі Російської імперії - близько 32 млн осіб. Ще понад 7 млн - в Австро-Угорській імперії. До російської армії було мобілізовано 3,5 млн українців - кожен десятий. За австійців, по інший бік фронту воювали ще 250 тис. українців.

Зараз за Україну воюють приблизно 1,5 млн осіб (точно ніхто не скаже). Якщо вважати, що в Україні нас залишилося 30 млн, то це - тільки кожен двадцятий

Зараз за Україну воюють приблизно 1,5 млн осіб (точно ніхто не скаже). Якщо вважати, що в Україні нас залишилося 30 млн, то це - тільки кожен двадцятий. Це до питання, що "скоро українців не залишиться". До того ж, раніше Україна була селянська, і кожен, хто воював, годував до мобілізації свою сім'ю, і ще чоловік п'ять міських... Тепер землі заорюють великі агрохолдинги, а більша частина населення - міські міщани, які до війни займалися продажами, покупками, маркетингом, фінансовими операціями, і ніяких продуктів не виробляли. На жаль, робітників у нас майже немає - і робити зброю нікому. А якщо є кому - то їх швидко відловлює ТЦК.

У роки Першої світової війни загинуло близько 500 тис. українців. У роки Другої світової - близько 10 млн. Зараз - поки що - в десятки разів менше. Тож не кажіть, що такої кривавої війни ніколи не було. І на останок, Голодомор коштував нам життя 4 млн осіб. Якщо програємо війну - все повториться.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі