Росія нашпигувала Європу своїми шпигунами і не приховує цього

Напередодні увечері відбувся масштабний обмін між РФ і Заходом. РФ віддала 16 політв'язнів в обмін на своїх кілерів та шпигунів. Можливо, Путін повернув їх, щоб згодом знову запустити в Європу?

The Guardian: Двоє російських таємних шпигунів, заарештованих у Словенії, визнали себе винними. Пару, чиї справжні імена ймовірно Артем Дульцев і Анна Дульцева, було заарештовано наприкінці 2022 року, вони вважаються "нелегалами" - таємними російськими шпигунами, навченими видавати себе за іноземців, які роками живуть за кордоном під прикриттям.

Вони видавали себе за Людвіга Гіша та Марію Майєр, аргентинську пару, і розмовляли з двома дітьми іспанською. Вона керувала онлайн-галереєю мистецтв, а він займався ІТ-бізнесом, але весь цей час вони таємно працювали на російську розвідку. Подружжя визнало себе винним у шпигунстві та фальсифікації документів, йдеться в заяві регіонального суду Любляни. Суд засудив їх до більш ніж півтора років позбавлення волі, що дорівнює відбутому терміну, і постановив видворити з країни. Їм також заборонили повертатися до Словенії на п'ять років.

...подружжя скористалося становищем Словенії в Шенгенській зоні вільного пересування, щоб виконувати завдання по всій Європі для російської розвідки

Вважається, що подружжя скористалося становищем Словенії в Шенгенській зоні вільного пересування, щоб виконувати завдання по всій Європі для російської розвідки. Минулого року джерело в Любляні, знайоме зі справою, повідомило, що подружжя після арешту спочатку відмовилося співпрацювати, але це ж джерело додало, що російські офіційні особи швидко визнали в приватних бесідах, що пара була офіцерами розвідки, і дискусії почалися про можливий обмін.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі