Відновлення Охматдиту: тендер в тумані і дикий розліт цін

Здавалося б, що може бути простіше: обрати переможця торгів і оголосити вартість робіт. Адже відновлення Охматдиту - надважлива для суспільства тема. Чому б не зробити все нарешті прозоро?

Здається, в Охматдиті забагато тіні. На вихідних МОЗ у фейсбуку повідомило, що Охматдит вже обрав підрядника на ремонт пошкодженого ракетою корпусу. Оскільки "Наші гроші" першими повідомили, що на тендер подались 14 компаній з цінами від 42 до 625 мільйонів, то, звісно, ми спробували дізнатись, кого ж і за яку ціну найняли. Бо в повідомленні міністерства саме цю найціннішу інформацію і не дали.

Два незалежних джерела повідомили, що МОЗ дуже помилилось із чиєїсь подачі. Ніякого підрядника ніхто не обрав. Більше того - не чутно навіть про те, що організатор тендеру, Благодійний фонд Охматдиту, веде окремі переговори з учасниками тендеру для остаточного визначення переможця (так передбачено процедурою).

...ринок вже почав наповнюватись чутками про причини такого гальмування. Мовляв, на тендер прийшли різні фірми, і деякі з них запропонували виконати роботи дешевше за чиїсь очікування. Розліт пропозицій від учасників торгів справді дуже великий

За відсутності офіційної інформації ринок вже почав наповнюватись чутками про причини такого гальмування. Мовляв, на тендер прийшли різні фірми, і деякі з них запропонували виконати роботи дешевше за чиїсь очікування. Розліт пропозицій від учасників торгів справді дуже великий. Тож злі язики припускають, що цей розліт комусь запаморочив голову аж так, що цьому комусь не хочеться мінімізувати маржу нижче "точки роси".

В принципі, Охматдит і міністерство можуть і повинні зробити просту річ: обрати переможця і публічно відзвітувати про нього та ціну робіт, які будуть фінансуватись за кошти благодійників з України. Щоб у злих язиків просто не було приводу пащекувати.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі