Сповільнення майже до нуля, падіння імпорту: прогнози для економіки РФ

Дива не сталося: російська економіка планомірно сунеться у бік цілковитого розвалу. Попри те, що перехід на воєнні рейки тимчасово дав помітне зростання, саме зростання військових витрат веде Росію до економічного краху

Російська економіка наступного року уповільнить темпи зростання практично до нуля, інфляція в півтора рази перевищить початкові прогнози, а постачання імпортних товарів продовжуватиме скорочуватися. Такі параметри Банк Росії заклав у новий блок макроекономічних прогнозів.

За прогнозом Центрабанку РФ, після зростання на 3,6% минулого року, російський ВВП додасть ще 3,5-4% цього року, після чого економіка може сповільнитися у 7-8 разів. У 2025 році Центробанк прогнозує збільшення ВВП на 1,5% в оптимістичному сценарії та лише на 0,5% у песимістичному.

Проблемою для російської економіки, що стала на військові рейки, стає розгін інфляції: темпи зростання споживчих цін у Росії цього року складуть 6,5-7% і в півтора рази перевищать початкові очікування (4,3-4,8%)

Слідом за економічним зростанням може скоротитись і зростання інвестицій, яке цього року оцінюється у 7-9%. У 2025 році капітальні вкладення додадуть 2% у кращому випадку, а в гіршому - зовсім не виростуть. Проблемою для російської економіки, що стала на військові рейки, стає розгін інфляції: темпи зростання споживчих цін у Росії цього року складуть 6,5-7% і в півтора рази перевищать початкові очікування (4,3-4,8%).

Через проблеми з платежами обсяги імпорту в Росію впадуть на $12 млрд, прогнозує Центробанк, а їхній підсумковий обсяг - $291 млрд - буде на 15% нижчим, ніж до анексії Криму.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі