Помпезний план Помпео: трампісти нервують і заграють з Банковою?

Вступ у НАТО, ЄС та шикарний ленд-ліз. Все це Україна отримає, коли Трамп сяде в Овальному кабінеті. Звучить чудово, от тільки план цей прозвучав не від самого Трампа, а від його колишнього держсекретаря. Наскільки можна йому вірити?

В статті для Wall Street Journal колишній держсекретар Майк Помпео розказав про нібито плани Трампа на ленд-ліз в $500 млрд для України, а також щонайскоріший вступ до НАТО та ЄС. Звучить казково, чи не так?

Для того, щоб цю казку зрозуміти, треба згадати, ким був і ким є Помпео. Колишній розвідник, якого Трамп переставив на посаду державного секретаря. Він завжди вважав себе голосом "розуму та поміркованості" в адміністрації, і якраз протести проти доволі різких трампівських рухів та рішень коштували йому посади. Очевидно також і те, що він хоче крутитися в колах республіканської партії знову. Політичний потенціал в нього ще є - не дарма його навіть розглядали як опонента Трампу на праймеріз. І також відомо, що певні контакти з командою Трампа він досі підтримує.

...чому з'явився цей план? Вірогідно, Помпео чи хтось із його оточення пропонував його Трампу. Ймовірно, він навіть розглядався. Поки не очевидно, чи він є пріоритетним чи ні...

Та чому з'явився цей план? Вірогідно, Помпео чи хтось із його оточення пропонував його Трампу. Ймовірно, він навіть розглядався. Поки не очевидно, чи він є пріоритетним чи ні, але згадайте пропозиції Трампа надавати Україні всю необхідну зброю, якщо вона погодиться в цілому на переговори - в цей наратив пропозиція Помпео лягає дуже добре, якщо не сказати ідеально. "І саме я, Помпео, знаю, як це організувати". З американської точки зору, ситуація може виглядати таким чином.

А щодо нашого профілю - то це непогана можливість заспокоїти і нашу владу, і загалом українців щодо Трампа і нового терміну його президентства. Мовляв, є з чим працювати, і саме він, Помпео, буде нашим спецпредставником з цього питання.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі