Скандал у Польщі: держкомпанія продавала деталі "шахедів" Росії

У російських "шахедах", якими окупанти атакували Харківщину - виявили деталі польського виробництва. Це стало прикрим сюрпризом для союзників України. Як так сталося?

Міністр внутрішніх справ Польщі Томаш Семоняк заявив про розслідування щодо польської компанії, яка продавала деталі для іранських дронів "шахед", які використовує РФ у війні проти України. За його словами, цей випадок був виявлений Агентством внутрішньої безпеки та є "абсолютно жахливим".

Державна компанія з Познані постачала деталі для іранських дронів Shahed 136. За даними журналістського розслідування, безпілотники були оснащені насосами, виготовленими компанією, що належить Агентству промислового розвитку

Ведеться розслідування щодо порушень правил експорту зброї та експорту технологій. Державна компанія з Познані постачала деталі для іранських дронів Shahed 136. За даними журналістського розслідування, безпілотники були оснащені насосами, виготовленими компанією, що належить Агентству промислового розвитку.

Глава МВС запевнив, що прокуратура продовжить справу, висуне звинувачення та повідомить про подальший хід розслідування. Посадовець також зазначив, що уряд інтенсивно працює над тим, щоб посилити санкційний режим.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі