Орбан долітався? Угорщину збираються позбавити права голосу в ЄС

Голуб миру на мінімалках - прем'єр Угорщини Орбан - запропонував ЄС відновити дипломатичні відносини з Росією. Окрім того, його самовільний вояж до РФ, Китаю та США спровокував обурення серед євродепутатів. Чим усе може закінчитися?

Євродепутати закликають позбавити Угорщину права голосу в ЄС на тлі "миротворчих місій" Орбана до Росії та Китаю, повідомляє Politico.

У листі 63 депутати Європарламенту звернулися до президента Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн, президента Європейської ради Шарля Мішеля та голови Європейського парламенту Роберти Мецоли, заявивши, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан "вже завдав значної шкоди, використовуючи та зловживаючи роллю Голови Ради".

Орбан "здійснив кілька дипломатичних візитів, зокрема, щоб відвідати Путіна в Росії та Сі Цзіньпіна в Китаї, під час яких він навмисно спотворив свої повноваження", - написали законодавці та закликали парламент відреагувати відповідно

1 липня Угорщина прийняла головування в Раді ЄС від Бельгії. Відтоді Орбан розпочав самопроголошені "мирні місії" до Києва, Москви, Пекіна та Вашингтона і стверджував, що без дозволу представляє ЄС. Орбан "здійснив кілька дипломатичних візитів, зокрема, щоб відвідати Путіна в Росії та Сі Цзіньпіна в Китаї, під час яких він навмисно спотворив свої повноваження", - написали законодавці та закликали парламент відреагувати відповідно.

"Це вимагає реальних дій, таких як призупинення права голосу Угорщини в Раді, оскільки практика показала, що прості словесні засудження цієї ситуації не мають ефекту", - додали євродепутати.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі