"Найгуманніша" недонація на планеті - тони, дитинко, тони

На одному з людних пляжів РФ тоне дитина. Реакція свідків показова: байдужість і бездяльність. Гадаєте, вони вимагатимуть припинити війну через сотні тисяч своїх загиблих?

Олексій Аніщенко, рентгенолог із Краснодарського краю, повернув до життя потонулу дівчинку. "Потопельника несло швидкою течією, і мені довелося пробігти близько 350 метрів, поки наздогнав. Виявилось, що це дитина. Були наявні всі ознаки потонулого - неприродно роздутий живіт, синяво-чорне тіло, розпухлі вени. Я навіть не зрозумів, хлопчик це чи дівчинка. Витяг дитину на берег, почав виливати з неї воду. Шлунок, легені - все було наповнене водою, язик весь час западав. Попросив рушник у людей, що стояли поруч. Ніхто не подав, гидували, злякалися вигляду дівчинки, пошкодували на неї свої гарні рушники.

Як могли зливали воду, робили масаж серця, штучне дихання, впродовж 15-20 хвилин не було ніякої реакції ні від дівчинки, ні від роззяв, що стояли поруч. Я попросив викликати швидку - ніхто не зателефонував, а станція швидкої допомоги розташована поряд, за 150 метрів.

З'ясувалося, що дівчинка сиділа на колоді і впала у воду. Вдарилась головою об камінь, знепритомніла. А далі вона пропливала повз багатолюдні пляжі, всі її бачили, а вона пливла собі далі, і якби її не побачила її моя сестра - так, мабуть, і відпливла б.

Коли я, падаючи, біг за нею, на мене дивилися, як на дурника. Я, чесно сказати, навіть не знаю, що думати про таку байдужість. Це страшно - а раптом ваша дитина опиниться на її місці? Мене вразило ще й те, що ніхто не захотів навіть рушника дати, гидували, відвернулися, пішли

Коли я, падаючи, біг за нею, на мене дивилися, як на дурника. Я, чесно сказати, навіть не знаю, що й думати про таку байдужість. Це страшно - а раптом ваша дитина опиниться на її місці? Мене вразило ще й те, що ніхто не захотів навіть рушника дати, гидували, відвернулися, пішли. А хтось взагалі радив покинути її. Але вона вижила.

Ви ось тут все питаєте, скільки мільйонів здохлих орків змусять їх зупинити війну... Наївні.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі