Угорщина - на вихід? Рада ЄС вкрай незадоволена витівками Орбана

Головування Угорщини в Раді ЄС, імовірно, буде геть коротким. Прем'єр країни проводить суперечливу щодо Європи політику, ніби насміхаючись над інституціями ЄС. Але хто посміється останнім?

Угорське головування в Раді ЄС цілком може стати найкоротшим за всю історію - замість півроку Орбана можуть погнати втришия за пару тижнів, оскільки представники європейських країн дуже невдоволені угорською позицією (зокрема і щодо України) з першого дня головування, з 1 липня. "Існує дуже чітке політичне несхвалення".

Politico: Напруженість щодо угорського головування зростає з першого дня правління, і продовжить набирати градус напередодні засідання Ради із закордонних справ 20 липня, оскільки Угорщина продовжує блокувати фінансування України для закупівлі озброєння.

...це стратегічна кампанія з висміювання Європейського Союзу. Орбан не координує своїх кроків із установами влади ЄС. Угорський прем'єр явно порушує спільні та узгоджені позиції

Даніель Хегедюс, співробітник фонду Маршалла (Центральна Європа): "Те, що ми бачимо, - це стратегічна кампанія з висміювання Європейського Союзу. Орбан не координує своїх кроків із установами влади ЄС. Угорський прем'єр явно порушує спільні та узгоджені позиції. Він не боїться негативних наслідків, оскільки знає, що цим він, з одного боку, розширює свій майбутній простір для маневру та майбутню політичну автономію, а з другого - серйозно підриває сприйняття зовнішньої політики ЄС ключовими партнерами".

Звісно, "Не кажи "Гоп!", поки не втік від міліції", але було би непогано, якби строк головування Угорщини дійсно скоротили, хоч це і незвичний для Європи підхід. Угорщина як голова Ради ЄС - дійсно, чи не найгірший для нас варіант. Тим більше, в контексті підготовки мирних пропозицій.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі