У США викрили масштабну змову російських спецслужб

Спочатку росіяни беруть під контроль ваші мізки, а потім... Потім танки можуть і не знадобитися. Захід проморгав початок Третьої світової?

Американський уряд викрив масштабну змову російських спецслужб з метою створення ботоферм на території США. Кілька сотень акаунтів і доменних імен у мережі X (раніше Twitter) використовували російські державні ЗМІ та ФСБ для поширення дезінформації в США та за кордоном. За створенням ботоферми стоїть російський державний телеканал Russia Today, яким керує ФСБ.

...керівництво RT прагнуло розробити альтернативні засоби поширення російських наративів за межами свого міжнародного телевізійного мовлення щонайменше з 2022 року...

Мін'юст США зʼясував, що ботоферма використовувала штучний інтелект для створення фіктивних профілів у соціальних мережах осіб, які видавали себе за громадян США. Метою було просування наративів на підтримку російського уряду. Мін'юст США заявив, що керівництво RT прагнуло розробити альтернативні засоби поширення російських наративів за межами свого міжнародного телевізійного мовлення щонайменше з 2022 року і почало створювати цю ботоферму ще у квітні 2022 року. Кремль надав фінансову підтримку на початку 2023 року.

Генеральний прокурор США Меррік Гарланд повідомив, що обшуки та вилучення Мін'юсту зірвали російську "пропагандистську кампанію з використанням штучного інтелекту", яка мала на меті посіяти дезінформацію в американських та міжнародних соціальних мережах.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі