Росія закуповує у США мікрочіпи для крилатих ракет Х-101

У ракетах Х-101, однією з яких російські агресори вдарили по "Охматдиту", містяться мікрочіпи виробництва США та інших західних країн. Проблема в тому, що ці мікропроцесори вважаються не призначеними для військового використання

Ракета Х-101 є однією з найсучасніших крилатих ракет Росії і відіграє найважливішу роль у кампанії повітряних ударів по Україні, що посилюється. Росія виробляє майже у вісім разів більше Х-101, ніж до лютого 2022 року, але все ще залежить від комплектуючих із західних країн, особливо США.

...оборонний сектор Кремля звернувся до мікропроцесорів та інших передових технологій, не призначених для військового використання

Хоча санкції відрізали Росію від деяких передових компонентів, оборонний сектор Кремля звернувся до мікропроцесорів та інших передових технологій, не призначених для військового використання.

Два компоненти були марковані як вироблені швейцарською компанією STMicroelectronics, а решта - американськими виробниками чіпів, включаючи Texas Instruments, Analog Devices та Intel. Всі товари в основному призначені для цивільного використання, причому деякі з них є досить старими.

Аналіз російських документів, проведений Financial Times, показує, як російські компанії в 2023 році змогли отримати деталі, ідентичні тим, що використовувалися в січневому Х-101, просто купивши їх на відкритому ринку та імпортувавши через Китай. Ракета Х-101 може містити більше ніж 50 різних деталей іноземного виробництва.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі