Унікальний за користю суперфуд. Чому я раджу їсти квашену капусту

Цей ферментований овоч просто повинен бути у вашому зимовому раціоні

Якщо у вас немає ідей, що зʼїсти з овочів на обід – згадайте про квашену капусту та додайте до неї ще моркву та цибулю, наприклад. Буде простий, корисний і смачний салат.

Квашена капуста є неймовірно корисною їжею. Через позитивні властивості квашену капусту можна вважати нашим суперфудом. Хоча це і звучить незвично, тому що цей термін частіше стосується дорогих і екзотичних продуктів.

Дійсно, цей продукт багатий корисними фітохімічними речовинами, які сприятливо впливають на здоров'я, добре самопочуття та відіграють важливу роль в боротьбі з хворобами.

Чим вона унікальна?

– зберігає всі корисні властивості сирої капусти, оскільки не проходить термічну обробку;

– всі вітаміни і мікроелементи овоча зберігаються завдяки молочній кислоті, що виділяється бактеріями в процесі бродіння капусти. Вона ніби консервує їх;

– в 300 грамах квашеної капусти ми маємо добову норму вітаміну С, що важливо для підтримання імунітету;

– всього 1 столова ложка квашеної капусти дає добову норму вітаміну К, який необхідний для нормального згортання крові;

– вітаміну P в квашеній капусті міститься в кілька разів більше, ніж у свіжому овочі.

Молочна кислота і клітковина у квашеній капусті покращують мікрофлору і допомагають відновити здоровий баланс корисних бактерій в кишечнику

Молочна кислота і клітковина цього суперфуду покращують мікрофлору і допомагають відновити здоровий баланс корисних бактерій в кишечнику, таким чином нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту. Це також важливо для підтримки нормальної роботи імунної системи. Капусту можна вживати хворим на цукровий діабет (якщо при заквасці не використовувався цукор) і вагітним, особливо в період токсикозу.

Слід пам'ятати – квашена капуста не рекомендується при метеоризмі (вона збільшує газоутворення). А підвищена кислотність шлунка, загострення гастриту, виразкової хвороби шлунка, панкреатиту, хвороби нирок – це протипоказання до введення цього продукту в раціон харчування.

Заправляйте салат з квашеної капусти рослинним маслом, але тільки пам'ятайте – його добова норма складає близько 30 г. А також не забувайте, що в 10 мл масла – 90 калорій.

Частіше використовуйте квашену капусту в своєму зимовому меню!

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі