Ділюся секретами, як приготувати найсмачніші котлети

Подавайте з томатно-яблучним соусом

Із котлетами така історія, як із борщем: я розпитав усіх своїх друзів, знайомих і колег і, як виявилося, жоден рецепт котлет не повторився. А все тому, що це страва, із якою можна експериментувати нескінченно. До цієї страви взагалі не висуваються ніякі критерії: котлети можуть бути соковитими або сухими, із соусом або без, їх можна смажити на пательні, робити на грилі та запікати в духовці, а ще їх можна готувати з будь-якого м'яса.

Я приготував рубані котлети з курячого філе в духовці та доповнив смак томатно-яблучним соусом. Вийшло дуже смачно. Перш, ніж перейти до покрокового рецепта, розповім, які спеції й соуси мені подобається додавати в котлети.

Теріякі й соєвий соус. Ви приготували фарш, додали в нього чорний мелений перець, а тепер можна додати трохи соєвого соусу або теріякі – усе залежить від того, який результат ви очікуєте. Цілком можна й зробити мікс із цих соусів, а смак довести сіллю, якщо це необхідно.

Копчена паприка та сушені томати. Якщо хочете котлети "із димком", то додайте трохи копченої паприки і сушених томатів. Якщо знайдете мікс томатів і солодкого перцю, можна проекспериментувати і з такою добавкою до котлет. Буде смачно.

Якщо хочете котлети "із димком", то додайте трохи копченої паприки і сушених томатів

Часник. Традиційно в котлети додають ріпчасту цибулю, а ви спробуйте ще додати кілька зубчиків часнику. Останній пропустіть через м'ясорубку разом із фаршем або вичавіть за допомогою часникодавки. Якщо не хочете явно часникового смаку й аромату, то головку часнику необхідно розібрати на зубчики, але не очищати, скласти в деко, скропити оливковою олією та запекти до готовності. Потім вичавити, розім'яти виделкою та додати в фарш.

Інгредієнти:

Для котлет:

500 г курячого філе

1 яйце

½ ч. л. цедри лимона

1 ріпчаста цибуля

1 ч. л. меленого коріандру

5 ст. л. панірувальних сухарів

сіль і перець до смаку

Для соусу:

1 томат

1 яблуко

1 зубчики часнику

1-2 ст. л. томатної пасти

50-70 мл води

2-3 гілочки петрушки

сіль і перець до смаку

Приготування:

Візьміть 500 г курячого філе, дрібно порубайте гострим ножем, перетворюючи його в рубаний фарш. Додайте до смаку сіль і перець, а також 1 ч. л. коріандру та ½ ч. л. цедри лимона.

Візьміть одну ріпчасту цибулю та натріть на крупній тертці. Так котлети стануть ще соковитішими та більш насиченими за смаком.

Тепер вбийте в фарш яйце та дуже добре його вимісіть.

Сформуйте невеликі котлетки і запаніруйте в 5 ст. л. сухарів. Викладіть котлетки на деко, застелене пергаментом. Випікайте в духовці за температури 180 градусів протягом 15-20 хвилин. Тут важливо не пересушити котлети, але і повністю їх пропекти, щоб в середині не було сирого рубаного фаршу.

Тим часом приготуйте томатно-яблучний соус. У сотейнику з'єднайте томат, нарізаний дрібними кубиками із яблуком, попередньо натертим зі шкіркою на крупній тертці. Додайте подрібнений зубчик часнику, 1-2 ст. л. томатної пасти, 50-70 мл води і дрібно порізані 2-3 гілочки петрушки. Додайте до смаку сіль і перець, тушкуйте 3 хвилини.

Готовий соус перебийте блендером до стану пюре. Подавайте готові рубані котлети з томатно-яблучним соусом.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

13.12.2012 00:53:07СВОЛОТА92.113.71.--
  • 1+
  • 0-
  • Відповісти

На активных и пассивных. А сущность не изменится.

12.12.2012 12:03:43Турандот212.22.201.--
  • 1+
  • 0-
  • Відповісти

Табалови - тушки політичні, Цибулько - тушка журналістська, а разом покидьки.

12.12.2012 11:21:10дебилокацап178.92.74.--
  • 4+
  • 0-
  • Відповісти

Табалови - не українці, а хахло-кацапи. Вже давно було зрозуміло, що це майбутні тушки.

12.12.2012 11:21:00длявсех195.49.200.--
  • 0+
  • 0-
  • Відповісти

Если я знаю, что кандидат в депутаты мерзавец, то пусть эта партия трижды "золотая"в которой он оказался, я НЕ отдам за него свой голос.И наоборот:хотел проголосовать за партию,но как посмотрел,ЧТО за люди в той партии,.. так всякое желание пропало... А здесь избиратели голосовали в слепую ЗА ПАРТИЮ, или же ЗА ЧЕЛОВЕКА в этой партии?

12.12.2012 10:56:24Школяр95.111.220.--
  • 1+
  • 0-
  • Відповісти

А хто ще називає пі.дараса Цибулько політологом?
Це він нам свою мораль нав"язує: бізнесмен, підприємець не може бути порядним і чесним!!!
Мерзотник сам оголився....

12.12.2012 11:01:51Андрей77.120.152.--
  • 2+
  • 0-
  • Відповісти

Знаешь в чем разница между Цебулько и тобой? Он воняет там, а ты тут. Проведи разницу между там и тут и сделай вывод кто из вас пе.дер.ст. :):):) Он все правильно говорит. Вон живой пример с Табаловыми. То ли еще будет. Вот таким свидомым как ты хоть говори хоть не говори, а всю одно будет ЦЕ НЕ ТАК!!!! Слепцы.

12.12.2012 10:48:51Шпак193.23.53.--
  • 1+
  • 0-
  • Відповісти

Померадлы много раз доказывали, шо они - твари продажные! слава укроине!)))))

12.12.2012 10:48:49Андрей77.120.152.--
  • 0+
  • 0-
  • Відповісти

Ха ха ха. Кто бы в этом сомневался.