Пиріг готую з курячими стегнами та базиліком. Виходить ароматно і смачно

Загортати у листкове тісто можна все, що завгодно – м'ясо, овочі, фрукти з ягодами і навіть крупи

Пироги з листкового тіста – це така собі чарівна паличка на кухні. Бо тут все максимально просто – треба розморозити тісто та загорнути у нього будь-яку начинку. Все, смачна вечеря готова. А загортати у тісто можна все, що завгодно – і м'ясо, і овочі, і фрукти з ягодами, і навіть крупи. Все вийде смачно. Ось і я вирішив не заморочуватися та просто приготувати смачний закритий пиріг із курячими стегнами та печерицями. Це поєднання – одне з моїх улюблених, бо максимально зрозуміле та смачне. Аби трохи підсилити смак начинки я додав листя базиліку, а для більшої ніжності натер твердого сиру. Вийшло дуже ароматно та смачно.

Але варто звернути увагу на те, що для начинки я обрав саме філе стегна, воно зробить смак більш насиченим та водночас не пересушить страву. Я купив філе стегна, бо воно одразу без шкірки та кісток. Це дуже зручно, бо треба лише дістати м'ясо з упаковки та нарізати. Ви зекономите час та зусилля, адже якщо купити звичайні стегна, потрібно буде відділити м'ясо від кісток та відокремити шкірку. Тож спробуйте знайти вже готовий продукт. Та й взагалі я вже давно впевнився, що дієтичне куряче м'ясо – чудовий продукт, бо містить багато білка та менше холестерину у порівнянні, наприклад, зі свининою, ще й коштує дешевше. Також вкотре закликаю вас купувати фасоване м'ясо від перевірених виробників, якщо ж обираєте не фасований, то купуйте лише у фірмових магазинах, де якість також контролюється виробником.

Дієтичне куряче м'ясо – чудовий продукт, бо містить багато білка та менше холестерину у порівнянні, наприклад, зі свининою, ще й коштує дешевше

Інгредієтни:

500 г прісного листкового тіста

500 г філе стегна

2 цибулини

400 г печериць

300 г твердого сиру

5 гілочок базиліку

2 яйця

2 ст. л. кунжуту

4 ст. л. соняшникової олії

до смаку сіль та перець

Приготування:

Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів.

Очистіть цибулину та наріжте її невеличким кубиком.

Філе курячих стегон без шкірки та кістки наріжте кубиками зі стороною приблизно 1 см. Якщо ви придбали курячі стегна зі шкіркою та кістками, потрібно спочатку відділити м'ясо.

Ретельно помийте 400 г печериць та наріжте такими самими кубиками, як і м'ясо.

Обсмажте на одній пательні на 2 ст. л. соняшникової олії цибулю з грибами, доки з грибів не випарується волога, додайте трохи солі та перцю.

Окремо на 2 ст. л. олії обсмажте курку із додаванням солі та перцю до золотавої скоринки. Дайте начинці охолонути.

Розморозьте листкове тісто. Присипте борошном робочу поверхню та розкачайте тісто у пласт, розкочуючи лише вздовж на 1-1.2 м, а ширину залиште такою, як була.

Твердий сир (300 г) натріть на крупній тертці та змішайте у мисці із куркою та смаженими грибами з цибулею. Добре перемішайте.

Викладіть начинку на тісто, трохи змістивши від центру.

Відділіть листочки від 5 гілочок базиліку та викладіть зверху на начинку.

Меншою частиною тіста накрийте начинку та далі скрутіть у рулет.

Готовий рулет загорніть у форму "равлика" та змастіть яйцем з усіх боків, посипте 2 ст. л. кунжуту. Запікайте пиріг за температури 180 градусів 25 хвилин.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

10.07.2013 19:58:301191.209.51.--
  • 7+
  • 0-
  • Відповісти

Кацап, как известно, всего лишь… кАзёл. Кацап — немного видоизменённое высказывание "как цап", что в переводе с неканонiчного украинского означает "как козёл", но в данном случае нам важна только одна особенность этого парнокопытного, а именно бАрАдА — обязательный атрибут внешности половозрелого самца кацапа.

09.07.2013 23:17:45Закусывайко92.52.185.--
  • 0+
  • 0-
  • Відповісти

Кому там нужна мова? Она 75% украинцев нафиг не нужна. Афиш на украинском принципиально не читаю. Впрочем как и прессу.

09.07.2013 12:50:05Алекс93.72.48.--
  • 0+
  • 0-
  • Відповісти

Лучше бы "Просвита" свою объяву на китайском написала. Эффект тот же, а ошибок никто и не заметит

09.07.2013 08:45:17Антиоранж46.164.144.--
  • 0+
  • 0-
  • Відповісти

Тот же вопрос: для кого объявление? Ну не говорят в Севастополе на мове!

09.07.2013 09:38:00SergKiev93.74.30.--
  • 0+
  • 0-
  • Відповісти

Это в тысячный раз подтверждает идею о том, что русскоязычным мова нафиг не нужна. КАк собаке пятая нога. Информационная ценность ее близка к нулю.

08.07.2013 21:16:43Хведір178.95.233.--
  • 8+
  • 0-
  • Відповісти

Навіщо росіяни в Україні учать в школі українську мову, якщо українська держава робить все щоб в них ніколи не виникло ніякої потреби розмовляти українською мовою, а президент, прем'єр муністр, міністр освіти, голова Верховної ради докладають зусиль, щоб поступово витіснити українську мову, заміняючи російською?
Хтось може пояснити навіщо?

09.07.2013 23:21:12Пояснюю92.52.185.--
  • 0+
  • 0-
  • Відповісти

А им лишь бы не работать. Вот и ведут борьбу с мельницей (ворожей мовой). Она ни кому не нужна, ни там ни у меня в регионе. И скорее всего родной украинцам она не станет.

08.07.2013 20:37:47Дед194.44.21.--
  • 0+
  • 0-
  • Відповісти

Сами виноваты. В Севастополе пытаться писать мовою, всё равно что во Львове писать по китайски.

08.07.2013 16:07:393194.44.164.--
  • 14+
  • 0-
  • Відповісти

моськовська мова - не руська мова.

08.07.2013 16:13:53АМ83.170.200.--
  • 15+
  • 0-
  • Відповісти

Сущая правда, но об этом никто не хочет знать. Русский язык только на 30% заполнен славянскими словами, отсюда и такое непонимание української та інших слов'янських мов русскоязычным населением земли.

08.07.2013 20:40:51Дед194.44.21.--
  • 0+
  • 0-
  • Відповісти

Ты сам себе противоречишь. Ты же понял этого тэля, чего же ты пишешь о каком-то непонимании польско-галицкого сельского суржика, именуемого мовою ?

09.07.2013 08:46:50Антиоранж46.164.144.--
  • 0+
  • 0-
  • Відповісти

Ну, мова процентов на 70, если не больше, состоит из польских, немецких и татарских слов. А западенский язык - еще в большей степени.

08.07.2013 16:05:14Правда68.38.122.--
  • 17+
  • 0-
  • Відповісти

Регіональні невігласи...., державну мову спочатку б вивчили, а вже потім переймались регіональними.

08.07.2013 15:18:31это я91.220.252.--
  • 12+
  • 0-
  • Відповісти

Русифицированный Севастополь не может писать грамотно на украинском...им масковский роднее!

09.07.2013 23:22:57это а92.52.185.--
  • 0+
  • 0-
  • Відповісти

Головка от ... . Австро-польский идишь намного прикольнее?

08.07.2013 15:06:43верт109.108.228.--
  • 5+
  • 0-
  • Відповісти

Причем здесь табачник? Грамота закладывается в младших классах,а вот после5 класса,если человек не научился писать грамотно уже ничего не выйдет,поражает типография которая печатала -за что получает деньги корректор?