вівторок, 15 жовтня 2024 11:39

Трамп перемагає Гарріс на достроковому голосуванні у деяких штатах - нові опитування

Трамп перемагає Гарріс на достроковому голосуванні у деяких штатах - нові опитування
Кандидат у президенти США Дональд Трамп дещо випереджає Камалу Гарріс у штатах, що вагаються. Фото: gettyimages.com

За даними нових опитувань, кандидат у президенти США Дональд Трамп має невелику перевагу над Камалою Гарріс за кількістю виборців, які голосують достроково в штатах, що вагаються.

Це - перспективний знак для республіканців, пише The Hill.

Зокрема, опитування Гарвардського центру американських політичних досліджень (Harvard CAPS/Harris) показало, що 48% виборців, які достроково проголосують у штатах, що вагаються, обрали Трампа. Водночас 47% підтримали його опонентку Гарріс. Ще 5% респондентів заявили, що обрали інший варіант або ще не голосували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гарріс закликала Трампа опублікувати звіт про здоров'я

Опитування також показало, що серед усіх виборців у штатах, що вагаються (які, судячи з усього, проголосували), 48% підтримали Трампа проти 46% за Гарріс.

Однак, віцепрезидентка вирвалася вперед на 8% серед тих, хто проголосував достроково по всій країні, отримавши 51% голосів проти 43% у Трампа.

Загалом 45% виборців повідомили, що проголосують достроково порівняно з 50% тих, хто планує проголосувати безпосередньо у день виборів, 5 листопада.

За інформацією видання, невелика група штатів, що вагаються, будуть мати вирішальне значення для визначення того, хто переможе цієї осені.

У національному масштабі, за даними сукупності опитувань, зібраних The Hill/Decision HQ, віцепрезидент випереджає колишнього президента на 3%, маючи приблизно 50% підтримки проти 47% у Трампа. Нове опитування Harvard CAPS/Harris показує, що гонка ще більш напружена, і Гарріс випереджає республіканця лише на 1% серед зареєстрованих виборців.

Видання також зазначає, що в опитуванні Harvard CAPS/Harris, проведеному 11-13 жовтня, взяли участь 3145 зареєстрованих виборців. У тому числі 2596 ймовірних виборців і 898 виборців зі штатів, що вагаються. Похибка для всієї вибірки становила 1,8%.

Загалом кандидатка на посаду президента Сполучених Штатів від Демократичної партії Камала Гарріс випереджає свого опонента, кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа на 4%.

За Гарріс готові голосувати 49%, тоді як за Трампа – 45% опитаних, свідчать результати загальнонаціонального опитування Economist YouGov.

Зараз ви читаєте новину «Трамп перемагає Гарріс на достроковому голосуванні у деяких штатах - нові опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути