Ексклюзиви
вівторок, 08 жовтня 2024 08:28

Слідом за Путіним: Кім Чен Ин узявся лякати ядерною зброєю

Слідом за Путіним: Кім Чен Ин узявся лякати ядерною зброєю
Кім Чен Ин також підкреслив, що Північна Корея продовжить зміцнювати свій оборонний потенціал, зокрема в контексті розвитку ядерних технологій. Фото: eastnews.ua

Диктатор Кім Чен Ин вслід за Володимиром Путіним заявив, що Північна Корея готова застосувати будь-яке озброєння, зокрема ядерне, аби захистити свою країну.

КНДР планує перетворитись на "ядерну наддержаву", пише Reuters.

"Якщо ворог спробує застосувати силу проти нашої країни, КНДР завдасть удару у відповідь", - наголосив лідер Північної Кореї під час своєї промови в університеті.

Він зазначив, що не планує нападати на Південну Корею, проте попередив, що у разі агресії з боку ворога, північнокорейські військові застосують усі доступні засоби, включаючи ядерну зброю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кім Чен Ин пригрозив ядерною зброєю за зазіхання на суверенітет КНДР

Пхеньян використовує ядерні погрози як засіб тиску на Сполучені Штати Америки та їхніх союзників у регіоні, зокрема Південну Корею і Японію.

"Північна Корея не має наміру першою нападати, але залишає за собою право на використання ядерних засобів у разі загрози з боку ворогів", - додав Кім, наголосивши на необхідності суттєвого зміцнення обороноздатності своєї країни.

Ці заяви викликали занепокоєння серед міжнародної спільноти, оскільки ядерні амбіції Пхеньяна вже давно є причиною санкцій та дипломатичних конфліктів.

Кім Чен Ин також підкреслив, що Північна Корея продовжить зміцнювати свій оборонний потенціал, зокрема в контексті розвитку ядерних технологій, що викликає занепокоєння сусідів і світових лідерів.

КНДР десятиліттями реалізує програму створення ядерної зброї і має достатньо матеріалів для виготовлення десятків боєголовок. Пхеньян провів шість підземних ядерних випробувань.

У Північній Кореї заявили, що військова допомога США Україні на суму $8 млрд є "неймовірною помилкою". Там вважають, що це "гра з вогнем проти ядерної держави", якою є Росія. Про це заявила Кім Йо Чжон, впливова сестра диктатора КНДР Кім Чен Ина.

Зараз ви читаєте новину «Слідом за Путіним: Кім Чен Ин узявся лякати ядерною зброєю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути