неділя, 13 жовтня 2024 13:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Німеччина більше не передаватиме Україні важке озброєння - Bild

Німеччина більше не передаватиме Україні важке озброєння - Bild
За даними ЗМІ, Німеччина більше не планує відправляти до України танки Leopard та інше важке озброєння. Фото: wikipedia.org

Німецька армія (Бундесвер) більше не передаватиме Силам оборони України "велику військову техніку".

Після відправлення 18 танків Leopard 2 для потреб ЗСУ подальших постачань не буде. Про це повідомляє Bild з посиланням на внутрішній документ Міноборони Німеччини.

При цьому, за інформацією видання, у розпорядженні Бундесверу залишається близько 300 одиниць такої техніки.

Це ж стосується й бойових машин піхоти, бронетранспортерів, самохідних гаубиць та іншої техніки.

За інформацією Bild, у Міноборони Німеччини не вважають, що Україна найближчим часом зможе "почати наступ для звільнення своїх територій".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ у 2025 році можуть піти у новий контрнаступ - The Times

Видання зазначає, що президент Володимир Зеленський нещодавно здійснив серію візитів до країн Європи з презентацією плану перемоги. Він прагне отримати термінову підтримку у війні з Росією. Однак, без допомоги західних країн втілити цей план у життя буде складно. А пошук Україною підтримки на Заході натрапляє на труднощі.

За даними BILD, президент Зеленський висунув дві основні вимоги, зокрема й канцлеру Німеччини Олафу Шольцу. По-перше, він просить дозволити використовувати західну зброю по стратегічних цілях у глибині Росії. Для цього влада України наполягає на постачанні далекобійної зброї, зокрема, ракет Storm Shadow з Великої Британії, Scalp EG з Франції та Taurus з Німеччини. По-друге, Зеленський хоче запустити прискорений процес вступу України до НАТО включно з гарантіями безпеки щодо Росії.

За інформацією журналістів, ці вимоги в Берліні сприйняли без ентузіазму. Шольц нібито не відмовив однозначно президенту Зеленському, але й не дав позитивної відповіді. Представник уряду ФРН відмовився повідомляти виданню подробиці, пославшись на конфіденційність переговорів канцлера і президента України.

Нещодавня заява Шольца про новий пакет військової допомоги для України при детальнішому розгляді, на думку журналістів, теж виявляється сумнівною, оскільки зброя, про яку оголосили 11 жовтня, вже була обіцяна Києву і профінансована у 2023 році.

До кінця 2024 року Німеччина за підтримки Бельгії, Данії і Норвегії поставить в Україну ще один пакет військової допомоги на €1,4 млрд. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц на пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським у Берліні.

За словами Шольца, у новий пакет внесли також системи протиповітряної оборони IRIS-T і Skynex, зенітні самохідні установки Gepard, керовані гаубиці, броньовані авто, бойові дрони, радари і боєприпаси.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина більше не передаватиме Україні важке озброєння - Bild». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути