четвер, 18 травня 2006 18:39

Морозиво робить людей щасливими

Автор: фото: УНІАН
  Щороку українець з’їдає в середньому 2,5 літра морозива
Щороку українець з’їдає в середньому 2,5 літра морозива

Речовини, які є в складі морозива, активують у мозку "зони щастя", доводять вчені Лондонського Інституту психіатрії.

Мовляв, морозиво впливає на центри задоволення мозку так само, як і прослуховування улюбленої музики. Українські виробники морозива підтверджують їхні слова.

— Це давно відомо, — не здивувалася 32-річна Марина Скачек, бренд-менеджер підприємства "Троянда", яке виробляє морозиво в Полтаві та Луцьку. — Морозиво виготовляють із молока, а в молоці є триптофен — речовина, яка й активує "зони щастя".

Найбільше в Європі морозиво люблять північні народи — фіни і шведи. У середньому жителі цих двох країн з"їдають по 14 і 12 літрів у рік відповідно. Українці люблять морозиво все ж таки менше — споживають всього по 2,5 літра щороку.

Цього літа вітчизняні виробники морозива запропонують ласунам смачні новинки. Серед них — ескімо-мус "Пташине молоко", "Нічний Київ" зі смаком цукерок "Київ вечірній" та "Чорніссімо" зі смаком чорниці. Підліткам мають сподобатися "Мобілка" та "Хакер".

Зараз ви читаєте новину «Морозиво робить людей щасливими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути