Ексклюзиви
четвер, 20 вересня 2012 06:45

Леонід Бронєвой потрапив до реанімації з бенкету

Автор: фото з сайта www. lenkomteatre.ru
  Фрагмент із вистави ”Вишневий сад” московського театру ”Ленком”. Із 7 по 17 вересня він гастролював у Києві. Виставу показували три рази у столичному театрі імені Лесі Українки. Російський актор Леонід Бронєвой грає в ній слугу Фірса
Фрагмент із вистави ”Вишневий сад” московського театру ”Ленком”. Із 7 по 17 вересня він гастролював у Києві. Виставу показували три рази у столичному театрі імені Лесі Українки. Російський актор Леонід Бронєвой грає в ній слугу Фірса

18 вересня до Київського міського центру серця потрапив російський актор 83-річний Леонід Бронєвой. Йому стало зле ввечері після вистави "Вишневий сад". Лікарі діагностували гострий інфаркт міокарда. Зараз артист у реанімації.

— В Киев Леонид Сергеевич приехал 7 сентября на гастроли с театром "Ленком", — розповідає його дружина актриса 72-річна Вікторія Валентинівна. — Спонсори запросили його після вистави на бенкет. Він не хотів, але поступився. Про це розказував мені телефоном. Говорив: "Погано почуваюся. Посиджу 20 хвилин і поїду в готель". Просто з бенкету вночі його відвезли до лікарні. Один із найкращих хірургів України, друг бізнесмена Віктора Пінчука, зробив операцію із шунтування судин серця.

— Вона тривала 40 хвилин, була успішна. Зараз пацієнт у стабільно тяжкому стані. Ніяких прогнозів не робимо. Чекаємо, доки Леонід Сергійович вийде із критичного стану, — каже головний лікар центру Борис Тодуров.

"Ленком" 10 днів гастролював на сцені столичного театру ім. Лесі Українки. Меценатом був мільярдер 51-річний Віктор Пінчук, зять екс-президента Леоніда Кучми. "Вишневий сад" показували  тричі — 14, 16 та 17 вересня. Леонід Бронєвой грав слугу Фірса.

— Вистава тривала 2 години 15 хвилин, — говорить киянка 32-річна Тетяна. Вона була в театрі 17 вересня. — Наприкінці спектаклю на сцені рухаються 38 вікон і дверей. У фіналі вони падають на слугу Фірса. Усю виставу Бронєвой виглядав бадьорим, по її закінченню разом з іншими акторами шість разів виходив на уклін. Овації були після кожної його репліки. Зі сцени Бронєвого не відпускали 20 хвилин.

— Леонід Сергійович блискуче грав, — згадує працівник літчастини театру, просить не називати його прізвища. — Перед виставою стояв на ґанку, жартував із нашими колегами, сміявся. Коли хтось попросив автограф, повільно дістав із кишені ручку і цілу хвилину виводив свій підпис. Після вистави артисти поїхали в якийсь ресторан на запрошення Віктора Пінчука, щоб відсвяткувати завершення гастролей. Захід був закритий, нас туди не запросили.

Леонід Бронєвой народився в Києві. Під час війни сім'ю евакуювали  до Казахстану. 1950 року закінчив Ташкентський театрально-художній інститут імені Олександра Островського, працював у Магнітогорському та Оренбурзькому театрах. 1962-го прийшов у трупу Московського драматичного театру на Малій Бронній. З 1988-го — в театрі "Ленком". Зіграв понад 50 ролей у кіно. Знявся у багатосерійній стрічці "Сімнадцять миттєвостей весни", картинах "Агонія", "Покровські ворота", "Той самий Мюнхгаузен".

Навесні у першому акті вистави "Королівські ігри" на сцені "Ленкому" Бронєвой оступився й упав зі сцени. Лікарі сказали, що зламав шийку стегна, та це не підтвердилося. У другому акті його замінив актор Іван Агапов.

Зараз ви читаєте новину «Леонід Бронєвой потрапив до реанімації з бенкету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути