Україно-бельгійське підприємство "Рамут Тур" пропонує семиденний тур "Виноградний парадіз". Упродовж тижня туристи мандрують кримськими виноробними заводами.
— У тур входить не тільки дегустація, — розказує 24-річна Галина, менеджер напряму. — Відпочиваючі відвідають найстаріші міста Криму.
На сімферопольському об"єднанні "Діоніс" туристи пробують кагор і портвейн. Їм показують, як роблять вино. На найбільшому в Європі Інкерманському заводі марочних вин водять підземними цехами та підвалами. У Балаклаві дивляться виноградники української Шампані — аналогу французької. На заводі марочних вин і коньяків "Коктебель" дегустують вина та коньяки 25-річної витримки.
У Ялті туристи гуляють Масандрівським палацом Олександра III та територією заводу "Масандра". У його підвалах зберігаються шість пляшок вина 1775 року. Ціна однієї — 200 тис. євро, каже Галина. 2001 року одну з пляшок хереса з масандрівської колекції продали на аукціоні "Сотбіс" в Англії за $50 тис.
— У Нікітському ботанічному саду, де зібрані рослини з усіх континентів, можна поласувати екзотичними фруктами, що ростуть на території саду, — веде далі жінка.
На заводі шампанських вин "Новий світ" напій виробляють вручну з ХVІІ ст. Першу пляшку шампанського виготовив князь Голіцин 1878 року. Відтоді його вважають батьком вітчизняного виноробства. У будинку Голіцина розташований музей історії виноградарства та виноробства.
Туристів возять мікроавтобусом по 15 осіб. 7-денний тур для людини коштує приблизно $600. Якщо бажаючі мандрувати зберуть групу з понад 15 людей, ціну зменшать.
Коментарі