пʼятниця, 18 жовтня 2024 13:07

Усик увійшов до 10 найстаріших чемпіонів світу у важкій вазі

Український боксер Олександр Усик увійшов до рейтингу 10 найстаріших чемпіонів світу у важкій вазі.

Найстарішим володарем титулу у найпрестижнішому дивізіоні залишається Джордж Формен, передає "Чемпіон". Він втратив його у віці 46 років і 170 днів.

"18 жовтня уродженцю Сімферополя виповнилося 37 років і 275 днів. Отже, український чемпіон випередив на 10 сходинці легендарного Мухаммеда Алі, який втратив чемпіонський пояс у віці 37 років і 274 днів", - сказано в повідомленні.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чжилей дав прогноз на реванш Усика з Ф'юрі

Усик підійметься щонайменше на дев'яту сходинку, яку наразі посідає Ларрі Голмс. До позначки легендарного американця українцю залишилося 47 днів (4 грудня), а бій проти Тайсона Ф'юрі, у якому Усик теоретично може втратити звання чемпіона, заплановано на 21 грудня.

У разі ж перемоги над британцем, Усик має всі шанси до наступного бою обійти Ленокса Льюїса та закріпитися на шостому місці.

Водночас до братів Кличків Усику ще треба провести чимало захистів чемпіонських поясів: Володимир Кличко посідає в рейтингу третє місце (39 років, 248 днів), а Віталій Кличко - другий (42 роки, 150 днів).

Колишній чемпіон світу Володимир Кличко прокоментував бій-реванш чемпіона WBC, WBA, WBO та IBO у надважкій вазі Олександра Усика (22-0, 14 КО) з ексчемпіоном Тайсоном Фʼюрі (34-1-1, 24 КО).

Зараз ви читаєте новину «Усик увійшов до 10 найстаріших чемпіонів світу у важкій вазі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути