У 2013 році посеред Атлантики відкриється глибоководний льох для зберігання вина.
Французький винороб планує запустити новий сервіс Vin Mille Lieu Sous Les Mers зі зберіганням вина, який буде розташований у Атлантичному океані на глибині 1000 м, за 150 км від берега. Про це розповідає Українська правда.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Городецький у Будинку з химерами тримав корів
Франк Лабері (власник Ch?teau du Coureau, C?tes de Bordeaux Cadillac) упевнений, що стабільна прохолодна температура океану, повна відсутність кисню і ідеальна темрява сприятимуть повільної витримці, тому вино довше залишиться фруктовим, а його аромат стане більш інтенсивним, повідомляє VINUM.
Передбачається, що вино буде надійно зберігатися в сталевих ящиках, здатних витримувати тиск до тонни на кубічний метр. Ящики будуть закріплені на дні океану, поруч з кожним будуть встановлені камери і прилади стеження.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аґрусове шампанське зберігають у льоху
Мінімальний термін зберігання складе 10 років. Кожні два роки пляшки будуть підніматися на поверхню та проходити дегустацію - у їх власника буде можливість вирішити, продовжувати витримку чи ні.
Запуск проекту призначено на червень 2013 року. Вартість глибоководного зберігання вина складе, приблизно, 17 євро за пляшку на рік.
Коментарі