Ексклюзиви
середа, 24 березня 2010 16:08

Мобільний телефон замінить сліпим очі

Мобільний телефон замінить сліпим очі

Дослідники з компанії IPPLEX розробили новий мобільний додаток для сліпих людей. Програма LookTel може розпізнавати предмети і визначні пам"ятки, а також вимовляти вголос їхні назви.

Фактично, LookTel поєднує можливості сканера штрих- і матричних кодів, а також обмежені здібності по розпізнаванню предметів. Зчитування кодів відбувається за допомогою вбудованої у смартфон камери. Прилад також можна "навчати" - він може запам"ятовувати певні предмети і в майбутньому їх називати.

Додаток створений для використання у смартфонах з ОС Windows Mobile. Однак можливостей сучасних смартфонів може не вистачити для повноцінної роботи програми. Для того, щоб LookTel зміг розпізнати більшість зображень, розробники рекомендують підключити його до комп"ютера.

У цьому випадку програма автоматично здійснить пошук зображення в базі даних, порівнявши його з назвою предмета, а смартфон вимовить його назву. Розробка програми була профінансована за рахунок грантів Інституту зору та Інституту старіння США.

LookTel - не єдина програма з розпізнавання зображень. Google пропонує схоже додаток Google Goggles, який може використовуватися у смартфонах з ОС Android. Компанія вже заявила, що збирається перевести додатки на інші мобільні платформи. Також схоже рішення під назвою Point and Find є і у фінської Nokia.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Мобільний телефон замінить сліпим очі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути