
Неправильне зберігання цибулі може призвести до її швидкого псування та появи гнилі. Щоб овоч зберіг свіжість і смак надовго, варто знати місця, де категорично не можна його тримати.
Цибуля довше зберігатиметься, якщо її не класти разом з картоплею, пише express.
Справа в підвищеній вологості. Картопля має високий вміст вологи, що може призвести до протікання цибулі та її псування раніше, ніж це сталося б в іншому випадку.
Однак це працює в обидва боки, і цибуля також може негативно впливати на картоплю, оскільки вона виділяє газ етилен, який може спричинити дуже швидке дозрівання картоплі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як відібрати насіннєву картоплю з нового врожаю: перші ознаки, що гарно вродить у наступному році
Цибулю слід завжди зберігати в прохолодному, сухому та добре провітрюваному місці. Її варто тримати подалі від прямих сонячних променів та інших джерел тепла, а також варто бути обережними, щоб не впустити її, оскільки це може спричинити пошкодження і в результаті внутрішнє гниття.
Коли йдеться про картоплю, важливо не тримати її в поліетиленовому пакеті, оскільки їй потрібна циркуляція повітря. Слід покласти її в паперовий пакет і помістити в темне місце.
Після збирання врожаю городній сезон не завершується. Це час, щоб подбати про ґрунт і майбутній урожай. Щойно грядки пустіють, настає час внести добрива, прибрати залишки рослин, посіяти сидерати або перекопати землю.
Після збору овочів та фруктів на грядках залишаються стебла, коріння, бур'яни, гнилі плоди. Усі ці залишки потрібно обов'язково прибрати. Вони можуть бути джерелом хвороб та личинок шкідників. Сухі рештки забирають з ґрунту поживні речовини.
Коментарі