четвер, 31 жовтня 2019 20:00

"Солодощі треба вміти продати" - кондитер про досвід заробітку на веганських цукерках
7

Веганські цукерки в шоколаді
Фото: Ірина Кальченко
Ангеліна Федорук - кондитер, засновник бренду GloryRawBar
Ангеліна Федорук - кондитер, засновник бренду GloryRawBar
Ангеліна Федорук - кондитер, засновник бренду GloryRawBar
Веганські цукерки в шоколаді

Вінничанка Ангеліна Федорук виготовляє корисні солодощі без цукру, барвників та ароматизаторів і працює у цій сфері 9 місяців.

"Два роки тому у руки потрапила книжка Вадима Зеланда "Трансферфінг реальності". Там розповідалося про те, що наші думки можуть стати реальністю, що все в житті треба планувати. Автор був сироїжкою, тоді вперше зіштовхнулась з таким видом харчування і поступово вирішила стати веганом", - розповідає Ангеліна.

Спершу дівчина відмовилась від м'яса, а згодом почала переходити і на корисні солодощі. На той час жила у столиці. Смаколики готувала для друзів та знайомих.

"Моя справа почалась з того, що я замовила коробочки для пакування солодощів та зробила логотип "gloryrawbar". Не знала що робити далі. В такому режимі працювала близько двох місяців: возила солодощі в офіс, батькам, рідним і друзям", - пояснює.

Автор: Ірина Кальченко
  Ангеліна Федорук - кондитер, засновник бренду GloryRawBar
Ангеліна Федорук - кондитер, засновник бренду GloryRawBar

Ангеліна на старті вклала 1500 гривень на які закупила горішків, фініків, сухофруктів у Конотопі, бо в Києві тоді було дорого. Цих інгредієнтів вистачило на місяць. Ще 500 гривень витратила на логотип, який зробили з другом графічним дизайнером. Пізніше сходила на майстер- клас з вінницькою майстринею, за який віддала 800 гривень. Там отримала базу по приготуванню шоколаду: як його темперувати, щоб не танув.

"Зрозуміла, що треба робити, щоб текстура склеювалась, а далі експериментую. Іноді підглядаю ідеї в конкурентів. Наприклад, у Києві є "Яро" і "Вібері". Я брала в них цукерки, підглядала, фотографувала а потім використовувала цю ідею в себе. Шоколад купую в Києві, але звертаю увагу на виробника, щоб це був Кот-д'Івуар чи Нідерланди".

Автор: Ірина Кальченко
  Веганські цукерки в шоколаді
Веганські цукерки в шоколаді

Поштовхом до розвитку стала моя фітнес- тренер Ольга Чеснова, яка є власником вінницького спортклубу "Вулкан".

"Оля вже мала свою справу. Тому вона запропонувала провести майстер-клас у її клубі. Після того до мережі в Інстаграм почали приєднуватись нові люди і робити замовлення. А дівчата, які займались фітнесом, купували цукерки", - каже Ангеліна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Фрукти дешевші, ніж ковбаса" - фітнес-тренер розказала, як худнути економно і без шкоди для здоров'я

Найважчим виявилось налагодити ринок збуту. Власники закладів харчування, коли чули про веганські солодощі, відмовлялись від них, навіть не куштуючи.

"Якось пройшла по місту більше 8 кілометрів, заходила у кожну кав'ярню і пропонувала свої солодощі, але майже в кожній мені відмовляли. Всі переживають за прайс. Ці солодощі дорожчі за звичайні. Плитка шоколаду на 50 грамів коштує 50 гривень, маленька цукерка - 10 гривень", - каже Ангеліна.

Автор: Ірина Кальченко
  Веганські цукерки в шоколаді
Веганські цукерки в шоколаді

З часом власники кав'ярень стали відгукуватись на пропозицію дівчини. Першою стала кав'ярня "Весна". Власниця спробувала солодощі і погодилась їх виставити на вітрині.

"Згодом приєдналася ще одна мережа до замовлень. Найбільше продавала шоколаду на 900 гривень в одні руки. Зазвичай беруть менше", - каже кондитер.

Зараз у справу інвестували 400 доларів знайомі дівчини. Гроші доведеться повернути, коли справа стане прибутковою.

Автор: Ірина Кальченко
  Ангеліна Федорук - кондитер, засновник бренду GloryRawBar
Ангеліна Федорук - кондитер, засновник бренду GloryRawBar

"Розумію, якщо йти такими невеличкими кроками, то розвиток справи буде повільним. Тому зараз маю зробити максимальний ривок. Вже закупила велику партію сухофруктів також планую докупити обладнання і сформувати чіткий асортимент. А ще придбати сертифікат якості, який коштує близько 5 тисяч гривень. Без нього не можна потрапити в жоден ресторан чи кафе", - пояснює.

Автор: Ірина Кальченко
  Ангеліна Федорук - кондитер, засновник бренду GloryRawBar
Ангеліна Федорук - кондитер, засновник бренду GloryRawBar

Дівчина мріє орендувати своє робоче місце. Вже дізнавалась, що це буде близько 8 тисяч гривень.

"Хочу розширити асортимент. Зараз маю 8 видів продукції з них 3 види шоколаду та 5 видів батончиків. Люди хочуть печива, мафінів з кремом. Знаю, що на кожен шкідливий десерт можна зробити корисний", - додає Ліна.

31-річний вінничанин Сергій Бондаренко – ветеран ООС. На захист Української цілісності став від початку конфлікту на Донбасі. Місяць тому звільнився з ЗСУ.
Поки не влаштувався на постійну роботу, захопився виготовленням смаколиків з меду. Разом з дружиною Сергій почали вивчати ринок. Якщо бізнес-ідея виявиться рентабельною, мріють відкрити у Вінниці кафе, де будуть пропонувати страви та напої з меду.

Зараз ви читаєте новину «"Солодощі треба вміти продати" - кондитер про досвід заробітку на веганських цукерках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути