![Експерти визначили найкращі заклади харчування в Полтавській області](https://static.gazeta.ua/img2/cache/gallery/836/836364_1_w_300.jpg?v=0)
Щороку портал "Новое время" складає рейтинг кращих ресторанів країни. Серед сотні кращих три ресторани з Полтавщини - "Амічі" з Миргорода і "Fish & Fusion" і "Міміно" з Полтави.
Третій рік поспіль експерти визнали найкращим грузинський ресторан Шоті в центрі Києва, що належить Ресторанам братів Гусовских.
"Опитуємо фахівців - переважно рестораторів, гастроблогерів і ресторанних критиків. Усі вони не мають права голосувати за свої заклади. У нас на перших місцях - ресторани, які можуть подарувати насамперед гастрономічне задоволення. Саме якість їжі, сервіс і атмосферу ми просимо наших експертів оцінювати насамперед. Ціни та ефектні дизайнерські рішення нас цікавлять менше", – розповів Віталій Сич, головний редактор видання.
Цього року до рейтингу вперше потрапили 44 ресторани, решта – уже були в ньому.
Традиційно, найбільше ресторанів в рейтингу з Києва. Це 41 заклад. За столице йдуть Одеса та Львів - вони делегували до першої сотні 14 та 12 закладів відповідно.
Амічі
![Амічі в Миргороді](https://static.gazeta.ua/img2/cache/gallery/836/836364_2_w_590.jpg?v=0)
Це невелике кафе із італійською і японською кухнею. У меню великий вибір вин і кави. По вихідним для дітей відвідувачів проводяться майстер-класи по приготуванню піци.
Fish & Fusion
У меню представлені в основному страви середземноморської кухні, приготовлені з риби і морепродуктів всілякими способами - на грилі, на пару, в солі і в печі. Також є пасти і різотто. В закладі є великий вибір десертів і алкоголю.
Міміно
У ресторані кілька залів, які передають атмосферу старої Грузії, а вечорами в ресторані звучить жива музика. Тут подають майже всі популярні страви цієї країни - хачапурі, долму, шашлики. Додатково можна замовити страви європейської кухні.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З куркою, шкварками і грибами - де готують найсмачніші полтавські галушки.
В Полтаві на Соборній площі вперше відбувся благодійний гастро-фестиваль "До Енея на гостину". Кілька сотень полтавців отримали сім годин культурного відпочинку і можливість покуштувати автентичні страви часів Івана Котляревського.
Коментарі