вівторок, 24 вересня 2019 04:15

На фестивалі борщу здивували 33 видами найголовнішої страви України

Автор: facebook Ірина Зонова
  Вінниччина: на фестивалі борщу здивували 33 видами найголовнішої страви України
Вінниччина: на фестивалі борщу здивували 33 видами найголовнішої страви України

У селі Правилівка Оратівського району Вінниччинни пройшов ХІІІ Всеукраїнський фестиваль борщу.

За традицією він пройшов в батьківській садибі вінницької журналістки та громадської діячки Ганни Секрет. Там організувала мистецький простір "Театр на городі".

На фестиваль приїхали народні пісенні колективи з усієї України та з-за кордону, щоб заспівати та презентувати свій варіант борщу.

"Наш борщ отримав перше місце. Він млів понад 5 годин у печі з домашньою куркою. Її спеціально обсмажувала. Ще додала свинячих реберець домашньої свині. Варили принципово з рябим буряком та квасолею", - говорить Gazeta.ua Оксана Моторна.

Борщ варили у 15-літровому казані, щоб усім вистачило спробувати.

Автор: facebook
  Вінниччина: на фестивалі борщу здивували 33 видами найголовнішої страви України
Вінниччина: на фестивалі борщу здивували 33 видами найголовнішої страви України

У селі Правилівка мешкає 52 людей. Немає газу та освітлення. Люди переважно готують обіди в печі. Спеціально зранку розпалюють дрова. Потім жар відгортають і одночасно ставлять борщ, кашу. Печуть хліб.

"Страви мають неймовірний аромат та смак. Зовсім не такий як зварені на плиті. На фестиваль до борщу ще спекла запашних пухких пиріжків з горохом та часником. Начинку перетерла у макітрі з цибулею та часником, щоб була масткою. Теж вийшли на славу", - додає майстриня.

Автор: facebook
  Вінниччина: на фестивалі борщу здивували 33 видами найголовнішої страви України
Вінниччина: на фестивалі борщу здивували 33 видами найголовнішої страви України

Основною умовою для відвідувачів прийти на свято — це мати свою ложку, щоб скуштувати борщ.

За всі роки проведення фестивалю презентували близько 500 варіацій українського борщу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суп з гарбуза та бурякові макарони - розповіли про корисне шкільне харчування від Клопотенка

14 вересня, на день міста, у Вінниці встановили незвичайний трамвай. Його назвали "Vinnytsia City Tour".

Саме у день міста Вінниця в трамваї організували проект "місто ідей". Відомі вінничани презентували місто у різних боках: медіа, культура, їжа, бізнес.

Одна із найцікавіших панелей була присвячена кухні Поділля. Гастрогід Олена Павлова презентувала містянам мармелад з перцем. Всі охочі могли скуштувати незвичну закуску, намастивши її на хліб. Також, вона згадала про вінігрет та незвичний борщ з квашеною капустою та цукровим буряком.

Зараз ви читаєте новину «На фестивалі борщу здивували 33 видами найголовнішої страви України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути