Весною імунна система найбільш ослаблена. Щоб зміцнити імунітет лікарі рекомендують переглянути свій раціон.
Варто віддати перевагу продуктам, які мають найбільше вітамінів.
Щодня варто з'їдати не менше 3-5 яблук. Ще пити свіжовичавлені соки з цитрусових, бананів, ківі.
"Зараз хіт продаж — яблука. Їх беруть найбільше. Особливо у вихідні — по кілька кілограм. Щодня маю клієнтів, які купують зелені яблука. Вони мають вітамін С, містять багато заліза. Ще дітям беруть ківі по 3-4 штуки. На другому місці - грейпфрути та апельсини. Їх переважно купують по кілька штук. Роблять з них фреші. Закуповуємо солодкі. Хто ж прийде ще раз, якщо фрукт не смачний", - каже Gazeta.ua продавець вінницького ринку "Урожай" Валерій Слободяник.
Домашні яблука коштують 4–8 гривень. Фермерські –12–20.
Грейпфрути та апельсини по одній ціні — 45 грн. Для підвищення гемоглобіну купують гранати. Вони не менше популярні за цитрусові.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які продукти треба їсти для здорових зубів
Після зими організм виснажений, імунітет гірше виконує свої захисні функції. Лише 10% людей мають сильний імунітет, який захищає їх від більшості захворювань. Ще 10% людей мають вроджений імунодефіцит.
Щоб захисні сили організму працювали на повну потужність, раціон має бути збалансованим. Варто побільше їсти цитрусові, ягоди, виноград, ківі, яблука, капуста, цибуля і шпинат.
Коментарі