середа, 08 травня 2019 14:42

Квіти, концерт та сльози - у районі відзначили День пам'яті та примирення
10

Фото: Ярослава Фоніна
Ігор Процик на покладанні
Концерт до Дня пам'яті
Концерт до Дня пам'яті
Виступ Ігора Процика

8 травня у селі Розсошенці на Полтавщині біля будинку культури відбувся мітинг-реквієм до Дня пам'яті та примирення.

Журналісти Gazeta.ua взяли участь у ньому.

"Щербанівська громада щороку організовує такі заходи. На них запрошуємо ветеранів. Проте їм стає все важче приходити", — прокоментував Ігор Процик, голова Щербанівської ОТГ. Також додав, що такі заходи — можливість не лише вшанувати ветеранів війни та загиблих, а й розповісти про свою історію дітям. Її не можна забувати, аби не повторювати помилки минувшини.

Мітинг-реквієм розпочався о 9-й. Голова громади із найкращими учнями Розсошенської гімназії поклали квіти до пам'ятника загиблим солдатам.

Автор: Ярослава Фоніна
  Ігор Процик на покладанні
Ігор Процик на покладанні

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Покладали квіти та запалювали лампадки - як відзначили День пам'яті та примирення

Потім розпочався концерт до Дня пам'яті та примирення. Першим виступив дитячий танцювальний гурток, опісля — місцева співачка з піснею про війну. Також завітав ансамбль "Розсошаночка".

"Співатимемо пісні, я зачитаю свій авторський вірш," — прокоментував одягнутий у подовжений синій жакет та вишиванку 70-річний Володимир Радський, учасник ансамблю.

Автор: Ярослава Фоніна
  Володимир Радський
Володимир Радський

"Для мене дні вшанування — це своя болюча історія. Мій батько — ветеран війни. Був фельдшером у госпіталі, фронтовим лікарем. Про жахи війни я дізнався з перших вуст", - зітхнув Володимир Іванович.

Дід місцевої жительки Валентина Тарельник із війни повернувся контуженим.

"Мій дід, Степан Кравченко, мав багато поранень: не згинався палець, після осколка ніс був деформований. А ще один осколок так і лишився назавжди в лівій легені. Дід був дуже розумний, брав участь ще в революції. На війну пішов, аби захищати свою родину. Не дивлячись на те, що був комуністом, вірив у Бога".

Україна та світ сьогодні відзначають День пам'яті та примирення на честь жертв Другої світової війни 1939-1945-х.

Саме 8 травня 1945-го набув чинності Акт про капітуляцію Німеччини. Документ антигітлерівська коаліція підписала 7 травня у французькому Реймсі. Наступного дня його ратифікували в Берліні.

Зараз ви читаєте новину «Квіти, концерт та сльози - у районі відзначили День пам'яті та примирення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають