четвер, 17 жовтня 2024 16:27

Або в України буде ядерна зброя, або ми повинні мати якийсь альянс - Зеленський

Або в України буде ядерна зброя, або ми повинні мати якийсь альянс - Зеленський
Володимир Зеленський звернувся до Дональда Трампа: Або в України буде ядерна зброя, або ми повинні мати якийсь альянс. Фото: msn.com

Президент Володимир Зеленський обговорив з кандидатом в президенти США Дональдом Трампом вступ України до НАТО.

Під час розмови лідер держави згадав відмову Києва від ядерної зброї. Про це Зеленський розповів під час пресконференції у четвер після участі у засіданні Євроради, де він представив план перемоги, пише Gazeta.ua.

Президент також згадав про Будапештський меморандум, назвавши його недієвою угодою, яка не змогла захистити Україну після її відмови від ядерної зброї.

"Хто з цих великих країн, всіх ядерних держав постраждав? Всі? Ні, одна - Україна. Хто віддав ядерну зброю? Всі? Одна - Україна. Хто сьогодні воює? Україна", - наголосив він.

Під час розмови з Трампом Зеленський зауважив, або в України буде ядерна зброя, або вона повинна мати якийсь Альянс.

"Або в України буде ядерна зброя - і тоді це для нас захист. Або ми повинні мати якийсь альянс. Окрім НАТО, на сьогодні ми не знаємо дієвих альянсів", - додав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо партнери не підтримають план перемоги, то це стане привілеєм для Росії та великою помилкою - Зеленський

Країни НАТО сьогодні не воюють, тому Україна й обирає НАТО, а не ядерну зброю, підкреслив лідер держави.

"Я вважаю, що мене почув Дональд Трамп. Він сказав: "У вас справедливі аргументи", - підсумував Володимир Зеленський.

Володимир Зеленський представив план перемоги.

За його словами, план перемоги України надає відповідь на питання як зробити Росію готовою для справжньої дипломатії та змусити її до справедливого миру.

Українські захисники потребують більшої сили, оскільки російський диктатор Володимир Путін готує свої власні посилення для продовження війни, а не для завершення її. При цьому, Путін прагне довести російське виробництво снарядів до рівня виробничих потужностей країн Євросоюзу до наступного року. Також Росія отримує допомогу від Північної Кореї у вигляді снарядів, обладнання, а тепер і живої сили. Ще Росії допомагає Іран, зауважив Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Або в України буде ядерна зброя, або ми повинні мати якийсь альянс - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути