середа, 16 жовтня 2024 07:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін використовує КНДР, аби компенсувати мобілізацію в РФ

Путін використовує КНДР, аби компенсувати мобілізацію в РФ
Диктатор Володимир Путін використовує договір з КНДР, щоб компенсувати мобілізацію в РФ. Фото: eastnews.ua

Москва використовує угоду про всебічне стратегічне партнерство з КНДР, аби відтягнути необхідність проведення нових етапів мобілізації в Росії на якомога триваліший час.

Речник Кремля Дмитро Пєсков наголосив, що договір між РФ і Північною Кореєю чітко визначає питання "взаємного співробітництва в галузі оборони та безпеки", повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW) у свіжому звіті.

"14 жовтня російський диктатор Володимир Путін направив до Держдуми текст договору про всеосяжне стратегічне партнерство між Росією та Північною Кореєю, підписаний обома країнами в червні. Кремль використовує положення угоди про взаємну оборону, щоб надати юридичне обґрунтування розгортанню північнокорейських солдатів у зоні бойових дій в Росії у відповідь на вторгнення ЗСУ в Курську область. Нещодавно з'явилися повідомлення про те, що невеликий контингент північнокорейських військовослужбовців діяв поблизу окупованого Донецька", - йдеться у звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог формує батальйон громадян КНДР на базі бурятської бригади - ЗМІ

Окрім юридичних підстав, угода про взаємну оборону з КНДР свідчить про те, що Путін намагається знайти альтернативні шляхи для зміцнення Збройних сил РФ, щоб уникнути оголошення часткової або загальної мобілізації.

"Проблема стала особливо гострою після вторгнення України в Курську область у серпні, коли російська армія зіткнулася з новими потребами в особовому складі для захисту цього нового фронту всередині країни. Реакція Путіна на ці події відповідає його загальній стратегії ведення війни. Він продовжує уникати широкої мобілізації та замість цього робить акцент на формуванні нових підрозділів територіальної оборони, передислокації наявних військових з України та використанні призовників", - зазначають у звіті.

Кремль продовжує покладатися на криптомобілізацію та створення нових добровольчих підрозділів, аби уникнути негативних суспільних наслідків від проведення масштабної мобілізації.

"Використання північнокорейського персоналу відповідно до пункту про взаємну оборону в російсько-північнокорейському договорі є частиною тих самих ширших зусиль. Путін, схоже, більш охоче приймає північнокорейський персонал до російську армію і вдається до інших зусиль з формування нерегулярних сил, ніж закликає до ширшої мобілізації, щоб реально вирішити бойову ситуацію на театрі військових дій", - зазначає Інститут вивчення війни.

Росія залучає північнокорейських найманців у війну за умовами договору про всеосяжну співпрацю, який Росія і Північна Корея підписали нещодавно. Цей договір дозволяє використовувати військові сили обох країн, каже політолог Костянтин Батозський, директор агенції "Розвиток призову".

Зараз ви читаєте новину «Путін використовує КНДР, аби компенсувати мобілізацію в РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути