Ексклюзиви
вівторок, 08 жовтня 2024 15:22

Кабінет Міністрів України передав на приватизацію титановий завод, що раніше належав російському олігарху

Кабінет Міністрів України передав на приватизацію титановий завод, що раніше належав російському олігарху
Кабінет Міністрів України передав на приватизацію титановий завод, що раніше належав російському олігарху. Фото: mind.ua

Кабінет Міністрів України передав на приватизацію титановий завод, що раніше належав російському олігарху.

Кабмін передав на велику приватизацію "ВСМПО ТИТАН" Україна російського олігарха Михайла Шелкова, повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

"Включено до переліку обʼєктів великої приватизації державної власності, затвердженого розпорядженням КМУ від 16.01.2019 N 36-р, частку розміром 100 відсотків статутного капіталу товариства з обмеженою відповідальністю "ВСМПО ТИТАН УКРАЇНА", - заявив Мельничук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ затримала кремлівського ідеолога "СВО" проти України

За наявною інформацією Шелков посідає 59 місце в російському рейтингу Forbes зі статками близько $1,5 млрд. Його було включено в український список санкцій ще у 2021 році, у жовтні цього року санкції було розширено і до них було включено Limpieza Limited, сказано в повідомленні.

Відомо, що районний суд Києва 8 червня 2022 року в межах кримінального провадження, досудове розслідування якого здійснюють детективи Бюро економічної безпеки, повторно заарештував 100% корпоративних прав Демуринського ГЗК, який займається постачанням титанової сировини.

БЕБ стверджувало, що це підприємство протягом 2020-2021 років здійснювало нелегальний експорт сировини, що видобувається, на підсанкційні території через австрійську компанію, занижуючи вартість реалізованої продукції.

У Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови про відкликання з посад членів комітетів народних депутатів, які обиралися від партії "Слуга народу" і згодом отримали підозри - Артема Дмитрука та Андрія Одарченка.

Проєкт передбачає відкликання Дмитрука з посади члена Комітету з питань правоохоронної діяльності.

Також пропонується відкликати Одарченка з посади члена Комітету з питань антикорупційної політики.

Зараз ви читаєте новину «Кабінет Міністрів України передав на приватизацію титановий завод, що раніше належав російському олігарху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути