Ексклюзиви
вівторок, 08 жовтня 2024 11:00

Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США зідзвонився із Сирським: про що говорили

Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США зідзвонився із Сирським: про що говорили
Обговорили підготовку до 25-го засідання у форматі "Рамштайн". Фото: t.me/osirskiy

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський провів телефонну розмову з головою Об'єднаного комітету начальників штабів Збройних сил США генералом Чарльзом Брауном.

Він подякував Брауну за потужну воєнну та політичну підтримку України з боку США і за низку спільних заходів у рамках розвитку спроможностей Сил оборони України.

"Ознайомив із актуальною безпековою обстановкою в Україні та критичними потребами Збройних сил в озброєнні, військовій техніці, боєприпасах. Обговорив шляхи реалізації воєнної складової Плану перемоги президента України та наступні кроки щодо виконання спільних проєктів", - вказав головнокомандувач ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: наступний "Рамштайн" має забезпечити результати найближчими місяцями

Сирський та Браун скоординували погляди та підходи у рамках підготовки до 25-го засідання у форматі "Рамштайн", яке відбудеться на рівні глав держав-учасниць Контактної групи з питань оборони України.

Голова Об'єднаного комітету начальників штабів ЗС США запевнив у цілковитій підтримці Сил оборони України та продовженні практичної допомоги у боротьбі з Росією.

США оголосили про виділення Україні нової оборонної допомоги на $7,9 млрд.

У Нью-Йорку відбулася зустріч у форматі "Група семи" + Україна, під час якої понад 30 країн і Європейський Союз ухвалили Спільну декларацію про підтримку відновлення та реконструкції України. Україні нададуть до кінця року додаткову фінансову підтримку на близько $50 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США зідзвонився із Сирським: про що говорили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути