вівторок, 15 жовтня 2024 20:45

Шуляк, Кубраков, Найєм: троє у владному човні, незважаючи на скандальних "Слуг народу"

Шуляк, Кубраков, Найєм: троє у владному човні, незважаючи на скандальних "Слуг народу"
Колаж Gazeta.ua

Численні зашквари і падіння рейтингу перед наступними виборами б'ють "Слуг народу" по їх високому моночолу. А ще - недовірою і кпинами від електорату. Президентська команда депутатів з таким бекграундом не зможе повторити тріумф 2019 року. Тут навіть прохідний бар'єр під питанням.

На Банковій ще минулого року взялися шукати якісь способи для оформлення нового консенсусу з виборцями. Тоді говорили, що це може бути навіть для перехідного етапу завершення війни. Але цей рік перевернув усе по-іншому.

"Нас кинули"

Загальновідомо, що мобільна і амбіційна невеличка корпорація найближчого оточення президента Володимира Зеленського під кодовою назвою "5-6" мудрує всю внутрішню і зовнішню політику. Про це пишуть в Україні та майже у всіх західних ЗМІ. Вочевидь, оточення Володимира Зеленського розуміє, що простим переформатуванням на виборчих перегонах успіху не досягти.

У правлячій політсилі заявляють про таємне створення нового політичного проєкту.

Тож результатом ймовірної режисури став новий скандал у партії "Слуга народу". У правлячій політсилі заявляють про таємне створення нового політичного проєкту. Мовляв, формальна керівниця СН Олена Шуляк разом з ексміністром інфраструктури Олександром Кубраковим та його колишнім заступником Мустафою Найємом підпільно вибудовують якусь нову політсилу під чинного президента.

Обурення Слуг можна зрозуміти. Мовляв, кинули як недостойних. Водночас усе чіткіше бачиться причина звільнення "без попередження" Олександра Кубракова. Хоча, насправді там на Банковій усе було погоджено, попереджено, зі всіма домовлено - перемовлено.

То для нас, пересічних громадян видали на-гора тези нібито "ображеного" Кубракова. Типу, дізнався про своє звільнення зі ЗМІ. Мови на нараді, що передувала звільненню про це не було. Та багато ще іншого відволікаючого словесного мотлоху.

Мустафа, підпалюй!

Отже, грандіозний скандал, що назріває в правлячій політсилі більшою мірою стосується того, що на голову Олени Шуляк сипляться гучні звинувачення у використанні ресурсу СН для побудови нової партії з Кубраковим та Наємом.

Першим чітким проявом невдоволення стала нарада, котру днями скликала очільниця політсили в Офісі президента з керівниками регіональних осередків. Метою зібрання було обговорення ситуації в партії. Однак декілька з регіональних лідерів вирішили проігнорувати цей захід.

По гарячих слідах двоє співрозмовників анонімно прокоментували журналістам, що "не бачать сенсу в спілкуванні з Оленою Шуляк, оскільки підозрюють її у створенні нової політичної сили разом із колишнім віце-прем'єром Олександром Кубраковим та ексочільником Держагентства відновлення Мустафою Найємом".

нібито багато хто вважає Шуляк "зрадницею" через те, що вона не голосувала за призначення Олексія Кулеби

Керівник одного з регіональних осередків, який свідомо не прийшов на нараду, назвав дії Олени Шуляк "ударом в спину" партії. За його словами, нібито багато хто вважає Шуляк "зрадницею" через те, що вона не голосувала за призначення Олексія Кулеби віце-прем'єром, натомість хвалила Олександра Кубракова. Депутати, які погодилися прокоментувати ситуацію, зробили це анонімно.

Олена Шуляк, відповідаючи на запитання ЗМІ, назвала ці чутки безпідставними та запевнила, що всі її зусилля зосереджені на перемозі України, а не на створенні нових політичних проєктів.

До подібних заяв політиків ми давно вже ставимось з недовірою, тим більше, коли є інші дотичні ознаки підготовки нового політичного проєкту. Як от створення благодійного фонду, що гіпотетично позапроєктні нардепи від СН називають основою нової політсили.

Водночас варто зазначити, що говорити про реальні перспективи будь-якого політичного проєкту в умовах відсутності електорального визначення, дещо зарано. Справжню картину намалює подальший перебіг подій. Але експерти вже почали аналізувати ситуацію довкола партійної лихоманки в СН.

"Історія має дійсно іронічне почуття гумору. Пригадуєте таку Лєну Шуляк? Ну ту, що хотіла під час війни монополізувати відновлення, мочила наш волонтерський рух "Добробат" і ще в червні цього року планувала індустріальний парк в Покровську відкривати. Так-от, перебуваючи на посаді голови партії "Слуга народу" вона почала створювати нову партію з Кубраковим і Наємом "Ми будуємо Україну". Хоча слово "грабуємо" в назві краще б відповідало суті", — іронічно зазначив у Телеграм – каналі політолог Віктор Андрусів. - Шуляк протягом останніх трьох років нібито купу правильних людей в ОП звинувачувала, що вони будують політичні партії — конкуренти "Слузі народу". Однак, протягом усього цього часу не виникло жодної політсили, а єдину нову почала будувати саме голова партії президента".

Нагадаємо, рік тому також ходили чутки, що ймовірно, такого бренду як "Слуга народу" ми вже не побачимо, бо він навряд чи набере багато голосів на наступних виборах. І, щоби показати очищення, групу попередньо відфільтрованих "Слуг" мали перейменувати.

Одним із варіантів назви нового утворення був - "Блок Володимира Зеленського".

зазначений формат дасть змогу "скинути з поїзда" всіх, хто не є близьким до Офісу президента, тобто, хто не входить в умовну команду Андрія Єрмака

Однак, за рік декотрі депутати – "Слуги народу" вмудрились ще нижче опустити рейтинг партії, котра привела їх у Верховну Раду, тому виникла потреба у більш радикальних кроках. Водночас, зазначений формат дасть змогу "скинути з поїзда" всіх, хто не є близьким до Офісу президента, тобто, хто не входить в умовну команду Андрія Єрмака.

Зараз ви читаєте новину «Шуляк, Кубраков, Найєм: троє у владному човні, незважаючи на скандальних "Слуг народу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути