вівторок, 22 жовтня 2024 17:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог не припиняє спроби просуватися вглиб України - оновлені дані Генштабу

Ворог не припиняє спроби просуватися вглиб України - оновлені дані Генштабу
Ворог не припиняє спроби просуватися вглиб України - оновлені дані Генштабу. Фото: t.me/GeneralStaffZSU

Станом на сьогодні кільсть ворожих атак зросла до 73.

Найбільш активно ворог атакує на Покровському та Курахівському напрямках, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Там він здійснив близько шістдесяти відсотків від усіх боєзіткнень на території України. Продовжують потерпати від російських артилерійських обстрілів прикордонні райони Сумщини та Чернігівщини, йдеться в повідомленні.

Від обстрілів артилерії продовжують страждати населені пункти Миропілля, Новоолександрівка, Новеньке, Бунякине, Лісне, Велика Писарівка, Гірськ, Михальчина Слобода та Мхи. Окрім того, російські терористи скинули керовані авіабомби на Біловоди, Кіндратівку та Малушине. Також, російські загарбники за сьогодні завдали сім авіаційних ударів по Курщині, використавши сім КАБів.

На Харківському напрямку окупанти чотири рази штурмували позиції українських підрозділів в районах Стариці та Вовчанська. Триває три боєзіткнення.

На Куп'янському напрямку ворог атакував шість разів позиції ЗСУ. Українські захисники відбивали ворожі штурми поблизу Піщаного, Колісниківки та Лозової. Бої тривають.

На Лиманському напрямку ворожі підрозділи атакували в районах Греківки, Новомихайлівки, Тернів та Торського. З початку доби на цьому напрямку українські воїни відбили вже сім ворожих атак. Одне боєзіткнення триває.

На Краматорському напрямку загарбники здійснюють штурмові дії поблизу Васюківки. Завдали ударів некерованими авіаракетами по Часовому Яру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні збільшать термін підготовки мобілізованих

На Торецькому напрямку авіація агресора завдала ударів поблизу населеного пункту Дружба некерованими авіаракетами, а в район Петрівки терористи скинули три КАБи.

На Покровському напрямку нараховується найбільша кількість боєзіткнень. З початку доби окупанти здійснили вже 26 спроб потіснити українських захисників із займаних позицій в районах населених пунктів Миролюбівка, Промінь, Лисівка, Селидове. Майже половина з усіх боєзіткнень відбулася біля Селидового. Сили оборони, стримуючи ворожий натиск, вже відбили 16 атак противника на напрямку. Також противник скинув п'ять керованих авіабомб в район Мирнограду.

На Курахівському напрямку загарбники 15 разів атакували підрозділи ЗСУ, намагалися просунутися поблизу Гірника, Новодмитрівки, Гострого, Катеринівки та Антонівки. Бої тривають.

На Времівському напрямку загарбники атакують позиції українських військ - намагаються просунутися до Богоявленки з Вугледару та Водяного.

На Оріхівському напрямку ворожа авіація завдала ударів КАБами по району Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку ворог здійснив дві атаки на позиції українських військ, триває боєзіткнення.

"Противник не припиняє спроби просуватися в глибину території України, Сили оборони стримують загарбників, завдаючи їм значних втрат", - наголошують у Генштабі.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 21 жовтня склали 680 230 осіб.

Протягом минулої доби знищено ще 1710 загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Ворог не припиняє спроби просуватися вглиб України - оновлені дані Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути