Ексклюзиви
субота, 05 жовтня 2024 08:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Ситуація на ранок 5 жовтня: у ЗСУ повідомили про найгарячіші ділянки фронту

Ситуація на ранок 5 жовтня: у ЗСУ повідомили про найгарячіші ділянки фронту
Українські війська відбивають ворожі атаки на різних напрямках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби на фронті загалом зафіксовано 159 бойових зіткнень.

Противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах трьох ракетних ударів чотирма ракетами. А також 82 авіаційних ударів, задіявши, зокрема, 142 КАБи. Про це вранці 5 жовтня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Ворог також здійснив понад 4,4 тис. обстрілів, 161 з них - із реактивних систем залпового вогню.

Водночас за добу авіація, ракетні війська та артилерія Сил оборони уразили вісім районів зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, засіб протиповітряної оборони. А також один артилерійський засіб на вогневій позиції, три пункти управління, один пункт управління БпЛА та одну РЛС загарбників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Курахівському напрямку росіяни захопили ще одне селище: чи можливе оточення

На Харківському напрямку ворог продовжував наступальні та штурмові дії. Тут відбулося чотири бойових зіткнення в районах Стариці, Вовчанська та Тихого.

На Куп'янському напрямку кількість атак за добу зросла до 22. Сили оборони відбивали штурмові дії противника біля Синьківки, Новоселівки, Піщаного, Стельмахівки та Лозової.

На Лиманському напрямку українські війська зупинили 15 атак окупантів неподалік Невського, Греківки, Макіївки, Новосадового та Торського.

На Сіверському напрямку Сили оборони України відбили три штурмові дії. Ворог намагався просунутися уперед поблизу Верхньокам'янського та Виїмки.

На Краматорському напрямку українські воїни зупинили дев'ять спроб противника прорвати нашу оборону. Основні зусилля окупанти, за підтримки авіації, прикладали у районі Часового Яру, Калинівки, Ступочок та Андріївки.

Загарбники минулої доби продовжували активно діяти на Торецькому напрямку. Загалом, ворог 14 разів проводив атаки на позиції українських захисників в районах Торецька та Щербинівки. Завдавав авіаударів КАБами.

На Покровському напрямку українські воїни відбили 15 штурмів і атак в районах населених пунктів Миколаївка, Селідове та Лисівка, де загарбники, за підтримки авіації, намагалися витіснити наші підрозділи із займаних рубежів.

На Курахівському напрямку Сили оборони зупинили ворожі атаки поблизу Цукуриного, Гострого, Георгіївки, Антонівки, Костянтинівки та в напрямку Богоявленки, де ворог 28 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку відбулося чотири бойових зіткнення в районах Роботиного, Малих Щербаків та Кам'янського.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без особливих змін. Ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями окупанти зберігають військову присутність, обстрілюють населені пункти з території рф, проводять диверсійно-розвідувальну діяльність проти України.

Разом з тим Сили оборони України продовжують операцію в Курській області.

"Майже вздовж усієї лінії зіткнення тривають бої. Українські воїни стримують ворожі атаки. Веде, виснажуючи сили противника, бойову роботу наша артилерія, розвідка, авіація та безпілотні системи", - додали у Генштабі.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 5 жовтня склали 659 220 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 1280 загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

За добу РФ також втратила вісім танків, 31 бойову броньовану машину та 72 артилерійських системи.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація на ранок 5 жовтня: у ЗСУ повідомили про найгарячіші ділянки фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути