понеділок, 14 жовтня 2024 13:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни вже використовують резерви: експерт розповів про складну ситуацію на Курщині

Росіяни вже використовують резерви: експерт розповів про складну ситуацію на Курщині
У Курській області РФ тривають бойові дії. Фото: understandingwar.org

Ситуація у Курській області РФ на цей час досить складна. Росіяни раніше стягнули туди до 50 тис. військових і багато техніки.

Зараз вони почали застосовувати ці резерви, розповів в ефірі "Громадського радіо" аналітик та співзасновник проєкту DeepState Роман Погорілий.

За його словами, росіяни вже підтягнули резерви безпосередньо на лінію бойового зіткнення.

"Загалом це від 40 до 50 тис. військових. Також вони стягнули туди багато техніки. Це такі немалі сили, які вони зібрали для своїх рухів. Ситуація на Курщині складна, бо зараз Силам оборони ще додалася робота це все угруповання стримувати", - сказав Погорілий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗСУ розповіли, які війська РФ перекинула на Курщину

Він підкреслив, що українські військові на Курщині б'ються відважно й до останнього.

"Дають московитам по зубах. Це можна побачити на відео, де росіяни лізуть цілими колонами і ці колони палять. Але стримування такої кількості потребує великої кількості ресурсів та сил", - зазначив аналітик.

За його словами, зараз найважчі бої йдуть на західному фланзі територій, які взяли під контроль ЗСУ. Зміни є і в східній частині. На заході росіяни почали активно тиснути на Ольгівку. Поки що немає підтверджень, що вони взяли це село.

Активізувались війська РФ також в районі сіл Новоіванівка та Зелений Шлях. Там вже теж відбулися зміни. Зміни також фіксують у районі Крем'яного.

Аналітик наголосив, що нині на Курщині, як і на інших напрямках, Збройним силам України не вистачає засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ).

Російська армія просунулась у Курській області. Там ворог ешелоновано вводить нові резерви та має просування. Про це повідомив молодший сержант, командир відділення 24-ї окремої штурмової бригади "Айдар" Станіслав Бунятов із позивним "Осман".

Він зауважив, що українські військові не можуть ефективно використовувати дрони на Курщині через негоду. Тому росіяни користуються моментом.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни вже використовують резерви: експерт розповів про складну ситуацію на Курщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути