Тепличну полуницю на столичних ринках продають уже понад місяць. Тиждень тому в продажу з"явилася ягода, вирощена на відкритому ґрунті.
На Бессарабському ринку в центрі Києва за 1 кг полуниці з Криму та Черкащини просять 50–60 грн. У квітні вона коштувала від 100 грн. Нині можна сторгуватися за 40. На Лук"янівському ринку просять від 22 грн/кг. На Житньому — 20.
— Куштуйте, то не привозна, хімікатами не обробляємо, — каже 53-річна Валентина, жителька райцентру Городище Черкаської області. — Погода була хороша, то ягід уродило багато.
Квітнева полуниця, каже продавчиня, насправді не кримська, як писали, а імпортна:
— Турецька чи якась ще. Всілякими азотами оброблена. Без хімії її сюди не довезеш. Дорога далека, а ягоди ніжні.
Киянка Наталя Скрипка, 42 роки, вибирає ягоди на ринку:
— Тут їх перевіряє санепідемстанція, тому безпечніше купувати, — пояснює. — Взяла у квітні кіло, а в ній ні смаку, ні запаху. Як ківі, така туга була. Тепер не боюся брати, бо люди ж свою привозять. Увечері продавці скидають ціну до 18 гривень. Знайома з Ужгорода казала, що в них ягоди вже по 15 гривень.
У супермаркетах крупну кримську полуницю продають від 25 грн/кг. У "Сільпо" 250-грамова баночка цих ягід коштує 9 грн.
На ринках уже з"явилася й перша малина. Продавці кажуть, що вона теж із Криму. Ціна — 40 грн/кг.
Коментарі