Букети з фруктів виготовляє 22-річний Юрій Опришко, житель столичного житломасиву Теремки-2. У його майстерні "Фрешфрутс" працюють двоє флористів. Замовлення приймають через інтернет.
— Такі букети — альтернатива звичайним квітам. Фрукти можна з'їсти, — розповідає Юрій Опришко. Тримає загорнутий у целофан 5-кілограмовий кошик-букет з ананасів, яблук, полуниці, зефіру та винограду. — Оцей букет називається "Тропікано". Зазвичай коштує 939 гривень. Але зараз у нас знижки і його придбали за 500. Замовили на подарунок у столичний Апеляційний суд.
Ромашки зроблено зі шматочків ананасу й дині, листя — із яблук. Поміж ними — виноградини, нанизані на тонкі бамбукові палички. Шпички увінчані полуницями. Флористка вирізає формочками фігури з фруктів. Букети з фруктів коштують від 160 грн до 4 тис. грн. У "Фрешфрутс" роблять на замовлення 62 композиції. На одну щонайменше йде 3 год.
— Днями один чоловік замовив дружині, яку виписали з пологового будинку, букет із кількох сортів сиру, винограду та полуниці. А 79-річна жінка замовила букет своєму чоловіку на день народження, — продовжує Юрій Опришко. — На День святого Миколая було багато замовлень. На Новий рік чекаємо більше. У новорічні букети вставлятимемо ананас, вирізаний у формі ялинки.
Коментарі