понеділок, 20 червня 2011 00:15

Туристи замовляють домашню ковбасу і горілку
5

Емануель Вернбахер, 34 роки. Австрієць, готує у готелі ”Леополіс”
Євген Сушко, 26 років. Шеф-кухар ресторану ”Цитадель Інн”
Закарія Заалішвілі, 40 років. Бренд-шеф ресторанів авторської кухні ”Кентавр”, ”Тарон”, ”Монс піус”
Оксана Задорожня, 47 років. Шеф-кухар ресторану ”Кумпель”
Роман Щурко, 28 років. Шеф-кухар ресторану ”Спліт”

Львів'янка, закінчила місцевий технікум громадського харчування. Спеціалізується на українській, польській, віденській кухні, працює із м'ясними стравами за старими рецептами.

— Нещодавно на книжковому базарі біля пам'ятника Федорову купила дві кулінарні книжки 1938 і 1958 років. Одна про старовинні рецепти польської кухні, друга — довоєнного Львова. У ресторані намагаємося відродити стародавню галицьку кухню. Прошу колег розпитати старших родичів про рецепти їхніх батьків, особливо м'ясних страв.

Найпопулярніша страва нашого ресторану — "Шніцелянка".

Це теляча вирізка, панірована у білих сухарях.

Секрет — правильно підібране м'ясо. Можна брати лише із внутрішньої частини стегна молочного теляти. Шматок як дві великі долоні, грам 200–300. Гострим ножем треба зробити надрізи навхрест по всій довжині, це усуне волокна і зробить страву м'якшою.

Працював у донецькому "Донбас Паласі" та столичному готелі "Опера". Готує страви європейської, української кухонь.

— В Україні є проблеми щодо постачання делікатесів, морських сортів риби, морепродуктів, екзотичних фруктів. Деякі продукти просто неможливо дістати. Часто обслуговуємо іноземних туристів. Європейці одразу замовляють українські борщ, вареники. За день-два просять страви європейської кухні — пасту, різото, карпачо. Вона їм більше звична. Кілька днів тому у нас зупинявся принц Данії Фредерік. Побажав швидкий бізнес-ланч — легкий салат, суп-гаспачо. Поїв швидко, поспішав на зустріч, але похвалив.

Народився у Києві. Закінчив столичне професійно-технічне училище, стажувався у Відні, Празі. Спеціалізується на європейській та українській кухнях.

— Мої клієнти найбільше люблять вареники з гусячим м'ясом, картоплею і підливкою із білих грибів. Порція коштує 65 гривень. Рецепт мій, але вдосконалила його теща власника закладу. Підказала, яким має бути тісто, аби при заморожуванні не втратило смак. Цей секрет кілька разів хотіли в мене купити. Не продам ні за що, — сміється. — Коли стажувався у Чехії, вкрав ідею шоу-десерту. Кухар виходить до гостей із візком, на якому лежить велике скло чи дзеркало, розкладає різні фрукти, десерти, малює по склу шоколадом. Клієнтам подобаються такі дійства. Вдома не готую нічого, не маю часу на це. Як несподівано приходять друзі, готую із продуктів із супермаркету швидкі салатики, інколи шашлики, стейки.

Грузин. Спеціалізується на кавказькій кухні.

— М'ясо у нас тільки свіже, мікрохвильовок навіть не купуємо, штучними сумішами приправ не користуємося. Буває, що клієнти, які були у Грузії, спробували, наприклад, місцевий стейк чи шашлик. І починають мені доводити, що я не так готую. Тут я готовий сперечатися. Грузія невелика країна, але в кожному регіоні готують по-різному, навіть в кожному дворі. Варіантів приготування шашлику із баранини — десятки. Я, наприклад, 3–4 години мариную м'ясо в білому вині, додаю цибулю і сухий чебрець.

Львів'янин, закінчив вище кулінарне училище №28. Основні напрямки кухонь — українська, французька, японська.

— Готую добре, бо це моє покликання, — усміхається. — Для туристів варю класичний український борщ із пампушками, солянку, вареники, картопляники. Замовляють домашню ковбасу, страви із кролика під грибними соусами, заливний язик, сало. Зазвичай беруть до цього горілку. Львів'яни, навпаки, люблять європейську та японську кухню. Мої фірмові страви — "Маринована телятина із сирними кнелями з сиру "Філадельфія" та "Морепродукти, смажені на грилі з базиліком і часником".

Часто клієнти замовляють страву, якої нема в меню. Називають мені деякі інгредієнти, пояснюють, яка страва має бути на смак. І я готую. Якось замовили сьомгу під медовим соусом та сома із лимонним соком і медом.

Зараз ви читаєте новину «Туристи замовляють домашню ковбасу і горілку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

18.12.2013 19:46:12Ra93.75.18.--
  • 1+
  • 0-
  • Відповісти

Сейчас высвечиваются ФАКТИЧНО все те, кто будет потом набирать себе очередные очки в этой игре. Смотрю ЖАДНО, кому точно не верить, и кто ТОЧНО меня уже не обведёт вокруг пальца! :)Ещё один чудесный экземпляр.

15.12.2013 21:59:08--------37.24.157.--
  • 0+
  • 0-
  • Відповісти

економічний союз з росією означає втрату державності ,і навіть ті крихти самовизначення,національної гордості,ідеї,які здобуло українство за ці 20 з копійками років -знову втратять свою вагу.Не хлібом єдиним живе людина,але деколи життя її-тільки переживання за шлунок,на жаль.

16.12.2013 16:01:58Иван Голодовский93.72.208.--
  • 2+
  • 0-
  • Відповісти

Нужен Всенародный референдум - вот, что нужно сейчас! Высказаться охота всем. А те, что протестуют на Майдане - это не все, а только малая часть нашего общества. Считаю, молодцы коммуняки, что до сих пор настаивают на проведении референдума.

15.12.2013 18:52:41Olegv1178.67.244.--
  • 5+
  • 0-
  • Відповісти

Тарасюк мабуть при Юще був министром закордонных справ - еще та шавка американская....

15.12.2013 19:25:17dykov178.63.68.--
  • 0+
  • 0-
  • Відповісти

сам ты шавка .

15.12.2013 18:39:48lutich91.219.220.--
  • 0+
  • 0-
  • Відповісти

а зачем Украина-России?У них-алмазов больше чем в ЮАР,леса-больше чем в Бразилии,нефть,газ,ЗОЛОТО, по полезным ископаемым-самая богатая страна-в мире и необъятные,не заселённые просторы,они хотя бы своё-освоили.При Сталине была идея-Мировой Революции а сейчас что?И почему США уже 20 лет,после развала-союзного СССР-не разберуться с диктатором Кастро?Потому что-на Кубе,кроме бедных кубинцев-ничего нет.И почему США,наводят свою-демократию,там где-нефть:Ираке и Ливии,в Афганистане-редкоземельные металлы,в Косово-фосфаты,через Сирию можно кинуть трубу-прямо в Европу из Ирака и Катара,мимо Суэцкого канала?ПОЧЕМУ ТАМ-НЕ БАХНЕТ НИ ОДНА ТРУБА?Иди в пустыню и ВЗРЫВАЙ…

15.12.2013 18:29:49Николаевская Баба46.164.131.--
  • 0+
  • 0-
  • Відповісти

15.12.2013 18:56:58strat1093.72.6.--
  • 0+
  • 0-
  • Відповісти

15.12.2013 18:17:10lutich91.219.220.--
  • 4+
  • 0-
  • Відповісти

не слухайте-усяких андресів,бо вони спочатку поділят схід і захід а потім-галичину з волинню,потім лемків з вуйками і татар з євреями,бо єврейське НКВС тому й виселяло татар що хотіло зробити у Криму-Єврейську Республіку.А потім,як не буде кому-майданити буде-віссо морго і бидло у стойло.Циганські пастори-швидко заведуть у рабство.Забули довоєнний розстріл демонстрантів у Дрогобичі,європейцями-австріяками?Хай краще ЛЯХИ-вернуть Холмщину,чи вони-не знають такого слова-повертати?Не дамо ділити-БОГОМ ДАНУ НАМ ЗЕМЛЮ,СЛАВА УКРАЇНІ!

15.12.2013 18:57:09Olegv1178.67.244.--
  • 0+
  • 0-
  • Відповісти

А зачем Украина татар в Крым запустила? Будет теперь там Татарский Халифат и попрут вас "щирых" оттуда как шавок шелудивых метлой под зад...

15.12.2013 18:16:31lutich91.219.220.--
  • 1+
  • 0-
  • Відповісти

счет за газ 250 евро за 125м2, за электричество 60 евро,за мусор,чистку дороги,воду, канализацию и обслуживание еще 60 евро, интернет 20 евро итого 390 евро. Акциз на сигареты и водку регулирует Евросоюз, поэтому самые дешевые СИГАРЕТЫ 3 евро, Самая дешевая ВОДКА 9 евро. Цены на продукты у нас такие же как на Украине(по скромному где-то 150 евро/мес на чел), кредит под 2-3% с 2007 года нету.К цене за электричество необходимо добавить акциз и пользование сетью. 21 евро это если совсем не пользоваться и экономить.КОММУНАЛКА+ПРОДУКТЫ=540 евро.Обувь и одежда-от 100 евро.Кроме того, в Польше средняя з/п 1300 долларов, но НИКАК не евро, минус подоходный налог и получим 850 долларов или 651 евро. Данные польской статистики.

15.12.2013 17:39:17Алексаныч159.224.202.--
  • 0+
  • 0-
  • Відповісти

ЭТО С КАКИХ ЭТО ПОР, ПИНДОСЫ И ИХ ПОДПИНДОСОВИКИ РУССКИМ ЧТО ТО ЗАБОРОГЯТЬ СТАЛИ?
Тягнибок скрытая камера! Максимальный репост!!!

15.12.2013 17:13:43Николаевская Баба46.164.131.--
  • 0+
  • 0-
  • Відповісти

15.12.2013 16:59:13listless78.154.174.--
  • 6+
  • 0-
  • Відповісти

Треба було українцям попросити Брєжнєва
не проводити русифікацію.

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути