вівторок, 24 жовтня 2006 18:41

Пекарі готують подорожчання хліба

Рівненські хлібозаводи за два тижні попереджуватимуть про збільшення цін на свою продукцію. До цього їх зобов"язує один із пунктів меморандуму, укладеного із обласною владою.

— Виробники хліба зобов"язалися забезпечити якість хліба, — розповідає начальник облуправління економіки Леонід Біляк, 51 рік. — Ми погодилися припинити регулювати його рентабельність.

Директор заводу "Поліссяхліб" Віктор Нагорнюк, 59 років, каже, що вимога повідомляти про нову вартість хліба для виробників не є новою:

— Ми вже інформували споживачів про підняття цін. Загалом меморандум дозволяє підвищити вартість продукції без обмежень — якщо виникне потреба.

Два тижні тому рівненські хлібозаводи підняли ціну на чорний хліб на 7 коп. — до 1,6 грн. Білі батони подорожчали на 15 коп. — до 2,1 грн. Пояснили це подорожчанням борошна. Директор заводу "Хлібодар" Олександр Левшук, 35 років, вважає, що на хліб слід запровадити європейські ціни.

— У Німеччині деякі буханці коштують по кілька євро. А в Україні хлібозаводи треба або закривати, або випускати неякісну продукцію — через адміністративне регулювання рентабельності ніхто грошей у хлібозаводи не вкладав.

Зараз ви читаєте новину «Пекарі готують подорожчання хліба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути