Ексклюзиви
середа, 09 жовтня 2024 14:50

За гроші, які знайшли у голови МСЕК Крупи, можна 22 роки забезпечувати підрозділ - військовий ЗСУ
3

Тетяна Крупа у залі Печерського районного суду міста Києва
Фото: Еспресо
Гроші, знайдені під час обшуків
Гроші, знайдені під час обшуків

За кошти, які правоохоронці знайшли у головної лікарки Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяни Крупи і її родичів, можна було з забезпечити військовий підрозділ упродовж 22 років.

Про це сказав командир роти "Гонор" батальйону "Вовки да Вінчі" Збройних сил України Олександр Ябчанка в ефірі "Радіо Свобода".

"За гроші, які знайшли у чиновниці, можна було б наш підрозділ рівня роти забезпечувати в умовах інтенсивної війни 22 роки", - сказав військовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАБУ оцінило фінансову "мегауспішність" "слуги" Клочка, який за два роки накупив майна на 25 мільйонів. Справа у суді

"В однієї чиновниці така сума грошей, яку переважно занесли громадяни за те, аби не потрапити у військо, тобто, аби не брати участь у захисті своєї країни і себе особисто від нападу російської імперії. Тут проблема не лише у цій чиновниці", - сказав Ябчанка.

Покарання для Тетяни Крупи має бути невідворотнім, зазначив військовий.

"Тобто за жодних умов ця людина не мала б уникнути покарання. І це відповідальність усіх органів влади", - сказав Ябчанка.

4 жовтня співробітники Державного бюро розслідувань викрили керівницю Хмельницького МСЕК і її сина Олександра Крупу, начальника Головного управління Пенсійного фонду в області, на незаконному збагачені, повідомляло ДБР.

У Тетяни Крупи в робочому кабінеті виявили $100 тис, підроблені медичні документи, списки ухилянтів із прізвищами і фіктивними діагнозами. Вдома у посадовців знайшли майже $5 млн 244 тис, €300 тис, понад 5 млн грн, брендові прикраси і коштовності.

Також ДБР з'ясувало, що родина чиновників володіє 30 об'єктами нерухомості у Хмельницькому, Львові і Києві, дев'ятьма елітними автівками, корпоративними правами на 48 млн грн, готельно-ресторанним комплексом на майже 3 тис. м2. За кордоном у їхній власності - нерухоме майно в Австрії, Іспанії і Туреччині. На валютних закордонних рахунках родина також накопичила майже $2,3 млн.

7 жовтня Печерський районний суд міста Києва ухвалив рішення про тримання Крупи під вартою до 3 грудня із можливістю 500 млн 1528 грн застави.

Зараз ви читаєте новину «За гроші, які знайшли у голови МСЕК Крупи, можна 22 роки забезпечувати підрозділ - військовий ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути