неділя, 20 жовтня 2024 17:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог використовує всі типи авіатехніки для патрулювання в Чорному та Азовському морях - ВМС

Ворог використовує всі типи авіатехніки для патрулювання в Чорному та Азовському морях - ВМС
Ворог використовує всі типи авіатехніки для патрулювання в Чорному та Азовському морях - ВМС. Фото: theaviationist.com

Для захисту залишків свого флоту російські сили використовують усі доступні зразки авіаційної техніки для патрулювання акваторії Азовського та Чорного морів.

"Вони патрулюють західне узбережжя Криму і південну частину півострова, залучаючи гелікоптери для протидронової боротьби. Авіація використовується максимально, від повільних гвинтових літаків до фронтових бомбардувальників", - заявив речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук в телеефірі, повідомляє Gazeta.ua.

Він також додав, що таким чином російські сили намагаються захистити свій флот, що залишається у пунктах базування, від атак дронів і посилити оборону Кримського мосту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія прибрала "Калібри" з Чорного моря

Стосовно роботи українського морського коридору, він залишається діючим, а відвантаження в портах Одеси триває, попри обстріли. Плетенчук зауважив, що атаки на портову інфраструктуру не є новими, і Україна, працюючи в таких умовах вже рік, навчилася ефективно протидіяти ворогу.

"Ми забезпечуємо захист на воді, насамперед через протимінну діяльність. Як видно, випадків мінної загрози давно не фіксується", - додав він.

В Азовському морі ворожих кораблів немає. Натомість у Середземному РФ тримає чотири кораблі, з яких три є носіями крилатих ракет. Їхній загальний залп становить до 16 "Калібрів".

За добу в інтересах РФ Керченською протокою до Чорного моря пройшли 10 суден, з них три продовжили рух у напрямку протоки Босфор. До Азовського моря прямували вісім суден, з них три рухались з протоки Босфор.

Зараз ви читаєте новину «Ворог використовує всі типи авіатехніки для патрулювання в Чорному та Азовському морях - ВМС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути